PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : FinFamilyn oikeanpuoleinen ikkuna


ilkant
26.12.15, 22:20
FinFamilyn ohjeissa (FinFamily käyttöohjeet 2014 PDF) kerrotaan ohjelman toiminnasta tietokantahaun jälkeen. Ohjelman oikeaan ikkunaan ilmestyy halutun ihmisen sukupuumainen näyttö.

Seuraavat kaksi huomiota voit nähdä liitteeksi lisätyssä kuvassa.

Näytössä on pystysuunnassa asteikko 100, 200, 300, ... ja pienet viivat. Nämä näyttävät tabulaattorikohdilta. Aluksi luulin niitä vuosisata-asteikoiksi. :) Jos ne ovat tabulointikohtia, niin mielestäni niitä ei tarvitsisi olla näkyvissä. Tai ainakin asetus, jolla ne voisi piilottaa.

Toinen kysymys on lasten laatikon oikeassa laidassa olevat pienet viivanpätkät. Niitä on sinisiä ja punaisia. Niitä ei ole kaikista lapsista. Mikä niiden rooli on?

Mahdollisesti em. viivat ovat tämän koneen näytönohjaimeni harhoja. Näytönohjain ei ole mikään parhain mahdollinen.

Sitten vielä kommentti käyttöoppaasta. Se on ihan ok tietokoneorientoituneelle ihmiselle. Mutta joku tavis saattaa kaivata vähän enemmän selvitystä asioihin. Esimerkiksi kun tuplaklikkaamalla saa henkilön sukupuun oikeaan ikkunaan, niin siellä sanotaan, että "tai sama valinta hiiren oikealla". Tavalliselle pitäisi ehkä sanoa, että hiiren oikealla napilla avautuvasta valikosta tulee valita Sukupuu.

Ohje on päivätty 11.3.2014. Kuka sitä hallinnoi?

ilkant
27.12.15, 17:45
Laitan vielä tähän kuvan siitä oikeanpuoleisesta ikkunasta kun on painettu painiketta "Uusi henkilö". Kuvasta voi nähdä, miten eri näytöillä ja näytönohjaimilla tekstit voivat näkyö niin erilaisina. Teksti Sukupuoli menee osin päällekkäin valintojen kanssa. Label Patronyymi ja Jälkiliite ovat myös vähän oudoissa paikoissa. Tuo label-juttu korjataan tekemällä ohjelmakoodiin taulukkomuotoinen asettelu Labeleille ja TextFieldeille.

Tuota tekstien päällekkäin menoa olen havainnut joissakin muissakin FinFamilyyn millään tavalla liittymättömissä avoimen lähdekoodin ohjelmissa. :)

Mika Halonen
28.12.15, 18:00
Nuo tekstin päällekkäin menemiset liittyy ainoastaan Linuxiin. Vastaavia ongelmia ei ole Windowsilla.

T. Mika

ilkant
28.12.15, 18:10
Nuo tekstin päällekkäin menemiset liittyy ainoastaan Linuxiin. Vastaavia ongelmia ei ole Windowsilla.

Minun mielestäni se johtuu koneen näytönohjaimesta ja Linuxin tavasta piirtää grafiikkaa. Nuo ei sinänsä haittaa minua pätkänkään vertaa. Linuxissa on useita grafiikkajärjestelmiä X ja joku muu ainakin. Tekstien kirjasimiakin (fontteja) voi muutella. Asia kiinnostaa vaan teoriatasolla. :) Tekisi mieli kokeilla asentamalla Windows + FF, mitä tapahtuu näillä raudoilla. Mutta on mukavampaakin ja tuottavampaa työtä.

Mika Halonen
28.12.15, 21:49
Haeppa uusi versio taas niin siinä on korjattu tuo ongelma.

T: Mika