PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Otto August Albin Hakkarainen - Tiedot kateissa?


JarkkoHak
16.12.15, 21:20
Olen yrittänyt selvittää isäni Otto Augus Albin Hakkaraisen vanhempia. Kenelläkään meillä sisaruksista ei ole mitään tietoa näistä isovanhemmistamme. Otto on syntynyt 29.01.1905 Kaavi, kuollut 22.06.1962 Varkaus. Sisarukset: Iida Maria, Lempi ja Viljo (emme tiedä oliko muitakin). Vaimo: Helli Aino Tahvanainen, syntynyt 12.06.1920 Ilomantsi, kuollut 30.04.1998 Varkaus. Oton ja Hellin ensimmäinen lapsi syntyi Joensuussa 13.04.1940. Tietoa Oton ja Hellin häiden ajankohdasta meillä ei ole. Helli oli Oton toinen vaimo. Oton ensimmäisestä vaimosta ei ole muuta tietoa kuin että etunimi ehkä on ollut Essu tai Essi.

Lähetin tiedustelun Kuopion seurakunnan keskusrekisteriin Oton vanhempien ja sisarusten selvittämiseksi. Yllättäen sieltä tuli vastaus etteivät löydä Kaavin kirkonkirjoista mitään tietoa Otosta. Vanhimman siskoni mukaan hän on melko varma siitä että Otto on syntynyt Kaavissa. Syntymä ja kuolinajat ovat nuo yllämainitut, hautakiveenkin merkityt joten on todennäköistä että ne ovat oikein.

Vanhin sisareni muistaa että hänen nuoruudessaan he asuivat useassa paikassa: Joensuu (Ylämylly), Ikaalinen, Liperi, Jyväskylä ja Varkaus. Otto oli toiminut myllärinä noissa paikoissa, lukuunottamatta Varkautta. Perhe on asunut Varkaudessa ainakin jo vuodesta 1948 lähtien Oton kuolemaan saakka.

Ihmettelenkin nyt tässä että mistä pääsisi Oton vanhempien jäljille? Olen jo tilannut puolustusvoimista Oton kantakortin (ei ole vielä saapunut) toivossa että siitä saisi jotain valaistusta tähän Otto mysteeriin.