PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sortavalan msrk Maria Petrov, Petroff, Venäläinen


Pertti Sakari
07.12.15, 14:28
Sortavalan msrk Maria Petrov, Petroff, Venäläinen.
Onkohan kukaan Karjalan tietäjistä selvittänyt kreikkalaiskatolisen Marian syntymäpaikkaa ja aikaa, vain vuosiluku löytyy 1814. Myös kuolinaika löytyy 1863. Hän on ollut esillä ainakin edellä mainituilla nimillä. Voisiko löytyä ortodoksien kirjoista, mutta kun en tunne kyseisiä kirjaimia on aika hankalaa selvittää. Ohessa yksi kirkonkirjoista:
http://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=13691&pnum=120

Inkeri
08.12.15, 15:40
Vihkitiedon löydät Hiskistä Sortavalan ortodoksisen seurakunnan kohdalta.
Maria asui ainakin vihkimishetkellä Möntsölän kylässä.
Voisit käyttää etsimisessä apuna henkikirjoja , sehän on helpompaa kuin venäjänkieliset kirkonkirjat. Löysin myös vihkimäkirjan mutta en saa linkkiä siirretyksi tällä laitteellani. Osoite on SSHY Sortavalan ort.srk.vihityt 1826-1837 kuva 83 vasen puoli.
Suosittelen lämpimästi kyrillisten aakkosten opettelemista. Vaikka alku on kuin suossa rämpimistä vähitellen huomaa osaavansa yhtä ja toista.

Onnea etsintään !

Tuula Cu
09.12.15, 07:43
Inkerin tarkoittama paikka linkkinä:
http://www.sukuhistoria.fi/sshy/kirjat/Kirkonkirjat/sortavalan_ortodoksinen/vihityt_1826-1837_uk942/83.htm
- neljänneltä riviltä löytyy derevnja (kylä) Logio.. (Lohioja) bob (populi, tilaton) Jugan (Johan) Rjadju (Räty)
- viidennen rivin lopulta derevnja M... (Möntsölä) pop. devitsa Maria Petrova (häntä ei mainita jonkun tyttäreksi, vaan on naimaton nainen - voi merkitä, että tullut muualta, toisesta ort srk:sta...)
- alempana näkyvät iät 26 ja 21, sulhasen ja morsiamen
- melkein alinna nimikirjaimilla vahvistetut ovat todistajia, niistä voi saada vihjeitä tarkempaan asuinpaikkaan.

Sortavalan ort metrikoissa, vihityissä käsiala on vähän helpompaa, mutta kuva epäselvä, pari oikealla ylhäällä
http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=3831857
- todistajista saa tässä paremmin selvää: sulhasen todistajat Lohiojan kylästä populi Jugan Kekäläine ja samasta kylästä Tjupi (?) Mutikane, morsiamen puolesta samasta kylästä Jugan Laukane.

Petrova on todennäköisesti isän nimi, patronyymi. Karjala-tietokannasta löytyy ikävän paljon Maria Petrintyttäriä, jotka ovat syntyneet esim. 1814-1816.

Sortavalan ortodoksit kannattaa todella tutkia henkikirjojen kanssa (Viipurin lääni), mutta hakemistoja seurakunnan kirjoihin on tehty sekä SSHY:een http://www.sukuhistoria.fi/sshy/index.htm että Digihakemistoon http://digihakemisto.appspot.com/index_am?atun=242296.KA&amnimeke=Sortavalan+ortodoksisen+seurakunnan+arkis to

Tuula K

Pertti Sakari
16.12.15, 14:02
Kiitokset Inkerille ja Tuulalle vastauksesta, mutta kyllä tämä näyttää siltä että luovutan etsinnät Marian osalta. On niin mahdotonta saada mitään selvää.