PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Ajankuva juhannuksen vietosta 1920-luvulta


Lars Henriksson
21.06.08, 20:12
Osana sukututkimusta olen menneen talven aikana esittänyt Suku foorumilla useita edesmennen isoisäni Artur Henrikssonin (1896-1982) valokuvakokoelmaa koskevia kysymyksiä. Kuvia koskevien seikkojen selvittäminen on melko työlästä sillä mitään kuvatekstejä ei ole olemassa. Kiitos kaikesta avusta jota olen foorumin lukijoilta saanut. Lähden kesäloman aikana vielä etsimään eräitä kohteita ja ottamaan kuvia samoista kuvakulmista yms.

Liitteenä kuva esimerkkinä juhannuksenvietosta 1920-luvun puolivälistä. Tässä ollaan koivunoksin koristelluin autoin matkalla Tammisaaresta Dagmarin lähteelle Källvikeniin, joka sijaitsee maanteitse noin 7 km Tammisaaresta lounaaseen. Isoisäni istuu taaimmaisen auton etupenkillä ja hänen veljensä Karl Valter Henriksson (1888-1958, mies, jolla on silmälappu) takapenkillä. Karl Valterin vaimo Erika Charlotta (o.s. Kempe, 1867-1949) istuu etummaisen auton etupenkillä "Pekka Puupää" hattuun sonnustautuneena. Heillä oli Tammisaaressa kestikievari. Ihmettelen kuitenkin millä keinoin tammisaarelainen 21 vuotta vanhempi nainen onnistui viettelemään vuonna 1915 27-vuotiaan helsinkiläismiehen aviopuolisokseen (avioliitto oli lapseton).

Etummaisen auton takapenkillä istuu Albert Henriksson (1906-1990), joka oli sisaruksista (8) nuorin. Takana on sisaruksista Elsa Henriksson (1891-1943), joka kuoli naimattomana. Keskellä oleva naishenkilö on vielä tunnistamatta. Lisäksi ei ole selvillä kuka kuvan on ottanut.

Autot ovat kummatkin T-Fordeja, lähemmin mallia Touring. Vuosimallia ei voi sanoa tarkkaan, sillä ne Touringit, jotka valmistettiin 1918-1924 välillä eivät ulkoisesti juuri eroa toisistaan.

Juhannusterveisin,

Lars Henriksson

kkylakos
21.06.08, 20:25
Autot ovat kummatkin T-Fordeja, lähemmin mallia Touring. Vuosimallia ei voi sanoa tarkkaan, sillä ne Touringit, jotka valmistettiin 1918-1924 välillä eivät ulkoisesti juuri eroa toisistaan.

Etummaisesta autostahan näkyy rekisterinumero, joten sitä kautta voisi löytyä lisätietoa.

Lars Henriksson
21.06.08, 20:27
Sekin on työlistalla, mutta ei vielä etusijalla.

Lars Henriksson
12.07.08, 14:02
Ajoneuvorekistereitä ylläpiti aikanaan lääninhallitukset. Sittemmin tehtävä siirtyi nykyiselle Ajoneuvohallintokeskukselle (AKE). Vanhojen ajoneuvojen kantakortit on kuitenkin lääninhallituksista luovutettu Suomen Automobiili-Historiallinen Klubi ry:n (www.sahk.fi (http://www.sahk.fi)) eri paikalliskerhoille. Heidän sivustoiltaan löytyy muun muassa tiedot kantakorttien säilytyspaikoista ja vastuuhenkilöistä:

http://www.sahk.fi/kantakortit.htm (http://www.sahk.fi/kantakortit.htm)

http://www.sahk.fi/images/pdf/Vanhojen_ajoneuvojen_kantakortit.pdf (http://www.sahk.fi/images/pdf/Vanhojen_ajoneuvojen_kantakortit.pdf)