PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Jalmari Finnen Säätiön avustus ”Vuosisata suomalaista suku- ja henkilöhistoriaa” -han


P. T. Kuusiluoma
23.11.15, 14:55
Jalmari Finnen Säätiö on myöntänyt avustuksen Suomen Sukututkimusseuran tutkimushankkeelle ”Vuosisata suomalaista suku- ja henkilöhistoriaa”. Avustus luovutettiin perjataina 20.11.2015 Tampereella pidetyssä Hämäläisjuhlassa ja sen vastaanotti Seuran hallituksen jäsen Johanna Kurela.

Seura käynnisti ”Vuosisata suomalaista sulu- ja henkilöhistoriaa” -tutkimushankkeen 100-vuotisjuhlansa kunniaksi. Seura täyttää 100 vuotta tammikuussa 2017. Tutkimuksen tekee filosofian tohtori Kari-Matti Piilahti ja se julkaistaan Seuran juhlavuonna.

Tutkimuksessa kuvataan akateemisesta historiantutkimuksesta liikkeelle lähteneen ja sen helmoissa kehittyneen suku- ja henkilöhistorian kehittymistä 1900-luvun aikana. Tätä historiaa valotetaan mm. järjestötoiminnan kautta ja tältä osin se painottuu Suomen Sukututkimusseuraan, joka on koko tutkittavan ajan ollut joko ainoa tai merkittävin valtakunnallinen toimija alalla.

Tutkimuksessa tarkastellaan myös suku- ja henkilöhistorian asemaa ja vaikutusta akateemiseen historiantutkimukseen sekä sukututkimusharrastuksen yhteiskunnallisia vaikutuksia Suomessa varsinkin 1970-luvulla alkaneen harrastajamäärän huomattavan nousun seurauksena.