PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kumppanuussopimus Kansalliskirjaston kanssa


P. T. Kuusiluoma
23.11.15, 14:54
Suomen Sukututkimusseura ja Kansalliskirjasto ovat solmineet kumppanuussopimuksen. Sen allekirjoittivat perjantaina 20.11.2015 Kansalliskirjaston Reenpää-tilassa ylikirjastonhoitaja Kai Ekholm sekä puheenjohtaja Teppo Ylitalo ja toiminnanjohtaja P. T. Kuusiluoma.

Monivuotisen kumppanuussopimuksen mukaan Seura ja Kansalliskirjasto digitoivat yhteistyössä Suomen Sukututkimusseuran kirjaston suomalaisten sukukirjojen kokoelman. Se käsittää on runsaat 4.000 nimekettä, joista vanhin on painettu vuonna 1828. Kokoelman kartuttaminen aloitettiin heti Seuran perustamisen jälkeen alkuvuodesta 1917.

Keväällä 2016 Seura aloittaa digitaalisessa muodossa olevien suomalaisten sukukirjojen tarjoamisen jäsenilleen. Seuran digitaalinen kirjasto karttuu verkkaiseen tahtiin, sillä digitoitavana on toista miljoonaa sivupintaa. Kaikki digitoitu aineisto OCR-luetaan, minkä tuloksena digitaaliseen kirjastoon syntyy erinomainen hakuominaisuus. Digitoimisesta vastaa Kansalliskirjaston konservointi- ja digitointiyksikkö Mikkelissä.

Seura hankkiin kaikkiin tekijänoikeuksien alaisiin kirjoihin digitointiluvan tekijänoikeuksien haltijoilta.