PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Alfred Mattson


liisa.ahonen
28.10.15, 13:52
Sain sähköpostia USA:sta henkilöltä, joka on todettu mieheni jonkinasteiseksi serkuksi DNA-tutkimuksissa. Hän kertoi esi-isästään, joka oli muuttanut Yhdysvaltoihin 1860-luvun lopulla ja kaipaa lisää tietoa aikaisemmista esivanhemmista täältä Suomen päästä. Ilmeisesti hänen iiii:nsä täytyy olla Punkalaidun-Urjala-Huittinen -alueelta, koska kyse oli isälinjan testistä. En ole appiukon isälinjaa kovin pitkälle onnistunut tutkimaankaan, kun varhaisin esi-isä oli sotilas, enkä ole käynyt sotilasasiakirjoja tutkimassa.

Haettu henkilö on siis Alfred Mattson, syntynyt 15.10.1848. Urjalassa on syntynyt sen niminen n. viikkoa myöhemmin, mutta hän ei muuttanut Urjalasta mihinkään vaan perusti perheen siellä. Punkalaitumen ja Huittisten kastetuista ei löytynyt.

Onko kenelläkään tällaista Alfredia? En löytänyt Family Searchilla enkä muillakaan hauilla sopivaa. Tosin ei niistä nykyään juuri apua olekaan, jollei ole innokas luovuttamaan luottokortin numeroa.:)