PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Myyryläinen/Trygg Jyväskylästä


dinghie
24.10.15, 11:01
Hei! Aloitteleva sukututkija täällä, ja olen vähän hukassa koko homman kanssa. Tietäisikö joku ojentaa auttavan käden johonkin suuntaan, ja kertoa mistä kannattaisi lähteä etsimään tietoja?

Tiedän isäni puolelta että pappani on Sulo Antti Myyryläinen, syntynyt 19.3.1929. Hänen isänsä on Otto Myyryläinen ja äiti Ida, mutta enempää ei tiedetä papan dementian vuoksi - muutakuin että Otto on ilmeisesti Lappeenrannasta ja muuttanut Jyväskylään jossain 1900-luvun alussa.

Äitini puolelta Tryggin sukua taas on vähän pidemmälle tiedossa, mutta ainoastaan etunimiä.. valitettavasti. Iso-iso-isoisäni on Arttu Trygg, jonka veli, Kalle Trygg on myös mummoni isoisä, joten se tekee omista isovanhemmistani pikkuserkkuja. Mummoni Maire Ida Trygg (o.s. Göös) on syntynyt 24.3.1934 ja pappani Esko Eljas Trygg taasen 2.3.1931.

Kiitän jo nyt, jos kykenette opastamaan suuntaan, mistä voisin tutkia lisää! (ja samaan hengenvetoon pahoittelen, jos tämä ei esim. tänne kuulu)

hessu 07
25.10.15, 13:46
Hei!
Olet aloittelemassa sukusi tukimist, hyvä.
Tässä muutama vinkki:

hessu 07
28.10.15, 08:51
Hei!

Oli hyvä tarkoitus, mutta luvatut vinkit olivat jääneet pois.
Tässä muutama: ensinnäkin tällä palstalla ei voida/saa kirjoitella 1900-luvun henkilöista. Tässä tapauksessa on käännyttävä ko. henkilöä koskevan seurakunnan puoleen.
Netissä on kaksi aloittelijan sivua: Suomen Sukuhistoriallsen Seura ry:n (SSHY)
sivut ja Suomen Sukututkimusseuran sivut, siellä HISKI.
Lisäksi viimemainitun (SSS) sivuilta opastetaan sukututkimuksen tekemisen "saloja".

Kimppuun vaan!
hessu 07

Tuula Cu
31.10.15, 16:48
Ovatko veljekset Kalle ja Arttu syntyneet 1870-luvulla?

Heidän jäljilleen pääset Laukaassa.
Kallen eli Carlin syntymä 8.2.1873 Prestgården Lemettilä torp:
http://www.sukuhistoria.fi/sshy/kirjat/Kirkonkirjat/laukaa/syntyneet_1854-1879_uk406-407/144.htm
ja Artun eli Arthurin 6.11.1877 samoille vanhemmille, nyt eri paikassa, Laukkavirta 1, isä B(onden) Karl Trygg
http://www.sukuhistoria.fi/sshy/kirjat/Kirkonkirjat/laukaa/syntyneet_1854-1879_uk406-407/192.htm
- ja voit olla suht varma, että kauempana on suvussa sotilas nimeltä Trygg, sillä nämä lyhyet ruotsinkieliset sukunimet ovat usein sotilaille annettuja.

Jos pystyt käymään sukututkimuskurssin, hyvä. Jos et, lue joku hyvä opas aluksi. Perusperiaate on, että kun löydät syntymän, menet seuraavaksi katsomaan rippikirjasta ja lastenkirjasta ko. talon ihmiset. Sieltä löydät sisarukset ja vanhempien syntymät, taaksepäin menemällä vanhempien avioitumisen ja taas heidän omat perheensä. Toinen tärkeä periaate on, että merkitset alusta lähtien, mistä tiedon löysit (esim. Laukaan rippikirja 1850-60, sivu xx). Hyvin suuri osa meistä joskus aloittaneista on katunut, että ei ole merkinnyt alusta alkaen lähteitä ylös!

Tuoreempiin, alle satavuotiaisiin, tietoihin ei todella pääse helpolla käsiksi, ellei joku sattumoisin tutki samaa sukua. Usein lähtökohta on varmistettava tilaamalla virkatodistus kuolinseurakunnasta, ellei suvulta löydy tietoa vanhemmista. Tuoreempia avoimia nettitietoja on oikeastaan vain henkikirjoissa - Jyväskylän ja sen pohjoispuolen henkikirjat ovat Vaasan läänin henkikirjoja (Muurame kuului sitten taas jo Hämeeseen.) Digihakemiston kautta löydät henkikirjat (ja myös kirkonkirjat, jotka Kansallisarkisto on digitoinut): http://digihakemisto.appspot.com/

Lykkyä tykö uuteen hauskaan harrastukseen!

Tuula K