PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Mynämäki: Nihteisten Airikin Matti Simonpojan vanhemmat?


Nedergard
14.10.15, 12:58
Tutkin tässä Mynämäeltä Seppälän Vikan Simon Jöranssonin perhettä SAY:sa. Kaikki meni hyvin, kunnes Jöran Simonssonille ilmestyi veli Matts. Joka katoaa 1705 mennessään naimisiin Kalelan Liisan kanssa. Pariskunta löytyy seuraavaksi Nihteisten Airikilta ja ongelmana on, että Airikin isännän olin laittanut aikaisemmin Mielismäen pojaksi... Kummeja tutkaillessani tulin siihen johtopäätökseen, että Matin täytyy olla Vikalta - ei Mielismäeltä.

Onko joku tutkinut tätä sukuhaaraa? Muut mielipiteet/todisteet olisivat tervetulleita.

tilivallu
14.10.15, 19:58
Olisin taipuvainen uskomaan, että Matti Simonsson ja Jöran Simonsson todella ovat veljeksiä. Mattihan on vihittäessä selvästi Seppälästä.
Tuo Matin syntyperä lienee peräisin Vilho Kuuselan kirjasta "Alakorven Sukua" ?? vai onko jossain muuallakin näin mainittu. Syntymäajan perusteella Matti olisi kuitenkin syntynyt Vikalla.
Kuusela kuitenkin liittää Mielismäen ja Seppälän Vikan yhteen siten että sieltä olisi poika Jöran mennyt Vikalle ja poika Matts Nihdeisten Airikille. En kuitenkaan löydä tälle perusteita ??
Mistä sitten poikien isä Simon Jöransson on 1665 Seppälään tullut, sitä en osaa sanoa.

timo v

Nedergard
15.10.15, 05:21
Kuuselalta tuo on ilmeisesti peräisin. Minä en ainakaan - vielä - ole löytänyt mitään, joka tukisi tuota Mielismäki-yhteyttä.

Nedergard
15.10.15, 05:38
Tätä sivuten toinen juttu: Yrjöllä ja Matilla oli myö Kirsti-sisko. Hän löytyy täältä (http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=5441943)
1705 no 3 kummien joukosta (Kirstin Simonsdr) - mutta mistä paikasta hän on? En saa tolkkua tuosta sanasta...

tilivallu
15.10.15, 08:09
Lukisin sen:
Tarwais ?

timo v