PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Venäjänsuomalaiset vainonuhrit


Espresso
03.10.15, 12:29
Hei!

Neuvostoliitossa 1937 ammuttiin henkilö vakoilusta syytettynä. Vuonna 1958 hänet rehabilitoitiin. Kysymys kuuluu, että tapahtuiko rehabilitointi vain, jos joku sitä nimenomaan anoi?

Terveisin
Espresso

RKOrell
17.10.15, 18:58
Rehabitointi tapahtui tietääkseni vain lähiomaisen anomuksesta...

Terveisin
Raimo

Lukkari
17.10.15, 19:31
Kyllä suurin osa rehabilisoinneista tehtiin "viran puolesta" Hrutshevin aikana, ei sellaista anomusmäärää mistään omaisilta yht`äkkiä tullut. Tämä käy selville kun katselee luetteloista rehab. päivämääriä. Ensimmäiset ovat varmastikin omaisten alulle panemia.

Espresso
20.10.15, 08:43
Hei

Kiitos vastauksista. Tämä henkilö asui Leningradissa ja oletan, että hänet on myös siellä ammuttu. Kuinka vaikeata on saada sieltä tarkempia tietoja hänen elämänvaiheistaan?

En osaa tuota venäjän kieltäkään eli taitanee tiedonhankinta hänestä jäädä Lahti-Argutinan kirjasta löytämiini muutamiin riveihin?

Terveisin
Espresso

Olarra
20.10.15, 11:44
Hei Kiitos vastauksista. Tämä henkilö asui Leningradissa ja oletan, että hänet on myös siellä ammuttu. Kuinka vaikeata on saada sieltä tarkempia tietoja hänen elämänvaiheistaan? En osaa tuota venäjän kieltäkään eli taitanee tiedonhankinta hänestä jäädä Lahti-Argutinan kirjasta löytämiini muutamiin riveihin?Terveisin Espresso

Sukuforumilla on aiheeseen liittyen useitakin viestiketjuja, joissa on tietoa eri lähteistä. Tässä yksi ketju: http://suku.genealogia.fi/showthread.php?t=9877&page=7&highlight=loikkarit

Mikäli kyseinen henkilö olisi ns. loikkari, saattaa hänestä löytyä hyvässä lykyssä paljonkin tietoa Suomesta esim. Valpon kortistosta.

Espresso
21.10.15, 17:12
Hei!

Kiitos vastauksesta ja linkistä aiemmin käytyyn keskusteluun.

Olen kysynyt Loikkarit-kortistosta, mutta hänestä ei löytynyt mitään tietoja.:mad:


Terveisin Espresso

Risto Mäntynen
11.11.15, 22:52
Tuntematta paremmin asiaa , mutta voisimme yrittää , meillä puhutaan ja kirjoitetaan täydellistä Venäjää ja pystytään kääntämään molempiin suuntiin .
Näitäkin on tehty .