PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Hedvig Zachrisdr ja Stina Johansdr


Marit
13.06.08, 20:41
Olisiko kenellekään tullut vastaan esim. esiäitinä näitä jompaakumpaa esi-isieni sisarista?
Stina Johansdr syntyi noin 1743 Porvoon pitäjässä. Hänet on merkitty kotonaan ripille päässeeksi 1759. Kuitenkin hänet on merkitty muuttokirjan Pernajaan saaneeksi kesäkuussa 1758. Hänen äitinsä oli Pernajan Gammelbyn Jönsaksen tytär Chirstin Johansdr, joten olen tietenkin sieltä katsonut. Mutta ei löydy, ei myöskään Thorsbyn sukulaistaloista. Pernajan seurakunnan historiakirjat ovat erittäin puutteelliset.
Hedvig Zachrisdr syntyi myös Porvoon pitäjässä, 10.6.1771. Hänet merkittiin Helsingin pitäjään muuttaneeksi 1791. Lukemalla Helsingin pitäjän rippikirjoja läpi löysin hänet viimein muistaakseni sivulta 498 piikana Santahaminan kylästä, palveluspaikka Öfre Gården. Siellä viimeinen merkintä ehtoollisella käynnistä on vuodelta 1796. Hänen nimeään ei ole viivattu yli, mutta häntä ei kuitenkaan löydy seuraavasta rippikirjasarjasta. Mitään muuta tietoa en ole hänestäkään löytänyt. Kolme sopivanikäistä Hedvig- tai Hedda-nimistä olen tarkistanut Helsingin kaupungista, mutta eivät sovi.
Lyönkö hanskat tiskiin vai löytyykö vielä jotain järkevää etsintäkohdetta?