PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sukuohjelmisto 2004 ja Linux


ilkant
18.07.15, 05:36
Latasin Sukuohjelmisto 2004 zip-paketin Kubuntu (Linux) koneelleni. Asensin myös wine-ohjelman, jolla voi ajaa Windows-ohjelmia. Winen kautta käynnistin setup-ohjelman, joka asensi Sukuohjelmiston koneelle. Mihin hakemistoon, sitä en tiedä. Asennuksessa näet on se C:-asema polussa. Kun yritin asentaa linuxmaisesti /home/user/Sukuohjelmisto, niin asennusohjelma pyysi levytunnusta. Noh, joka tapauksessa ensimmäisestä asennuksesta oli tuloksena kuvake työpöydällä. Ja kun napsautin hiirellä siitä, se käynnisti Sukuohjelmiston!

Yritin tuontitoimintoa vanhoille Suku 8.0 tiedostoille. Mutta sitten ohjelma sanoi: "Tietokantaohjelmisto ei käynnisty. Mahdollisesti mdac_typ.exe ohjelmistoa ei ole asennettu". Sellainen löytyi Googlettamalla. Kun yritin asentaa sitä, asennus sanoi, ettei se tue tätä käyttöjärjestelmää.

Mielenkiintoista kuitenkin! Ei kellään taida olla vinkkiä tuohon asiaan?

Mika Halonen
19.07.15, 14:01
Sukuohjelmisto käyttää Microsoftin Access kantaa ja hyvinkin luultavasti et saa sitä toimimaan Linuxilla Winen päällä mitenkään (ainakaan helposti).

Helpointa lienee asentaa joku Windows käyttis virtuaalikoneeseen ja sinne virtuaalikoneeseen sitten Suku2004.

T: Mika

ilkant
19.07.15, 14:43
Tuohon on sanottava, että Kexi osaa Access-muodon. Kokeiluissani se kylläkään ei osannut lukea Suku 8.0 tietoja. Arvelujen mukaan Suku-ohjelman Access-muoto on peräisin 1990-luvulta, eikä uudemmat Accessit ole yhteensopivia.

Lisäksi LibreOffice osaa lukea Access-tietoja. Tätä en ole testannut. Lisää aiheesta suomalaisella Ubuntu-foorumilla.

Mika Halonen
19.07.15, 15:01
Toki access kannat saa auki vaikka Jackcess java kirjaston avulla, mutta on eri asia saada Suku2004 toimimaan Linuxissa Winen päällä kuin saada access kanta auki jollain XYZ välineellä jossain käyttöjärjestelmässä. Tuo MDAC on Microsoftin kirjastoja ja suku2004 tarvii sitä toimiakseen.

Kannan avaaminen on sitten kokonaan toinen juttu. Itselläni ei ole tietoa mihin teknologiaan Suku8 perustuu. Suku2004:seen on tullut tutustuttua vähän enemmän.

ilkant
19.07.15, 17:58
Toki access kannat saa auki vaikka Jackcess java kirjaston avulla

Kiitos vinkistä! Tällainen saattaisi riittää minun tapauksessa. Tarkoitus on vain saada Suku 8.0 ohjelmalla talletetut tiedot käyttöön nykyisissä sukuohjelmissa. Jopa käsin uudelleen syöttö on ok, jos ei parempaa siirtotapaa löysy. Ja kun yleensä näkee, mitä tietoja siellä on. :)