PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : GedCom yhteensopivuusraportti


ilkant
19.06.15, 20:08
Noin 20 vuoden tauon jälkeen sukututkimus on pikkuhiljaa alkanut kiinnostaa jälleen. Ohjelmistot ovat vaihtuneet tänä aikana. Etsiskelen nyt sopivaa sukututukimusohjelmaa. Näyttää siltä, että kaikki tiedot, joita on yli 1000 henkilöä, joudun naputtelemaan koneelle uudelleen. Kun ne formaatit, joissa ne ovat, eivät käy enää.

Siksi tuonkin esiin tietojen talletusmuotojen elinkaaren. Tiedot olisi hyvä tallettaa sellaiseen muotoon, että ne ovat käytettävissä vuosikymmenten jälkeen. Ja vieläpä niin, että joku toinen ihminen kykenee pelastamaan tiedot tarvittaessa.

Olen kuullut, että GedCom-formaatissakin on eroavuuksia. FaceBookissa kehoitin asiaa tietäviä tekemään jonkunlaisen dokumentin eroista ja mahdollisesti, miten niistä huolimatta tiedot voi hyödyntää (eli konversiot).

EI ole hassu idea jakaa tietoja muutamalle sukulaiselle, vaikkei he niin olisikaan sukututkimukseen hurahtaneet. Näet siinä toteutuu varmuuskopioinnin yksi idea: kopiot ovat toisessa paikassa. Tulipalo eikä muu katastrofi tuhoa niitä.