PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Punkalaitumen Koskioisten ruotunumero?


jariv
16.06.15, 16:34
Olen koittanut selvittää Punkalaitumen Koskioisten ruotusotilaan Matts Bäckstömin merkintöjä sotilasrullista mutta huonolla menestyksellä. Ongelmana on että en löydä mistään rullista Koskioisten sotilaita. Sotilasnimi Backström on ollut käytössä myös Mattsin Matts pojalla joka jatkoi ruodun sotamiehenä isänsä kuoltua. Poika Mattsilla näyttäisi olevan merkintä 94 nimen perässä, jonka voisi viitata ruodun numeroon mutta sekään ei tuottanut tulosta. Vastaavia merkintöjä on kuitenkin muillakin sotamiehellä näissä rippikirjoissa. Sekä isä että poika on merkitty Knuutilan talon alle.

Tässä esimerkissä näkyy poika Matts: http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=6932319

Eli onkohan jollain ajatusta missä komppaniassa Koskioisten sotilaat ovat palvelleet? Mitä ilmeisimmin olen taas puusilmä tässä.

karisalm
16.06.15, 17:35
Hei

Uudenmaan läänin jalkaväkirykmentin everstiluutnantin komppania Koskioinen nro 94

Tässä linkki pääkatselmukseen 1778.

http://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=19169&pnum=63

jariv
16.06.15, 21:03
Kiitoksia Esko!

En ollutkaan tietoinen että Punkalaitumen ruotusotilaita on ollut myös Uudenmaan läänin jalkaväkirykmentissä. Tähän asti kaikki vastaan tulleet ovat löytyneet Porin läänin jalkaväkirykmentistä.