PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Lappalaisten sukuseura kokoontuu Savonlinnassa 13.-14.6.2015


Fishersson
01.05.15, 20:18
Suomen Lappalaisten sukuseura ry:n sääntömääräinen sukukokous pidetään 13.-14.6.2015 lörtsyjen kauniissa pääkaupungissa Savonlinnassa. Tervetuloa kaikki muinaisen pyyntikansan jälkeläiset, sekä vanhat että uudet jäsenet! :)

Lisätietoa sukuseuran verkkosivuilta: http://suomenlappalaiset.com/

Fishersson
19.05.15, 19:26
Huom.Jäsenet erityisesti. Muistakaa ilmoittautua Savonlinnan sukukokoukseen. Ks. kohta Ajankohtaista verkkosivuiltamme (http://suomenlappalaiset.com/).

Sieltä löytyy ohjelma ja ohjeet. Ilmoittautua voi vielä vaikka ohjeissa mainittu päivämäärä onkin jo ohitettu.

Tervetuloa myös jäsenyydestä kiinnostuneet.:)

Fishersson
02.06.15, 22:15
Savon Lappalaisten alkuperästä on vanhentuneita käsityksiä varsinkin maakunta- ja pitäjähistorioissa, jotka samaistavat heidät yksioikoisesti saamelaisiin. Savon Lappalaisten alkuperästä voidaan osuvammin sanoa näin:

"Savon aluetta on asuttu yhtäjaksoiseksi kivikaudelta lähtien. Varhaisrautakaudella niin sanottu Luukonsaaren keramiikka kertoo Saimaan vesistöalueella eläneestä, pääasiassa ehkä järvikalastusta harjoittaneesta väestöstä. He olivat luultavasti kielellisiä ja geneettisiä esivanhempia niille myöhempien aikojen Sisä-Suomen metsästäjä- ja kalastajaväestöille, joita maanviljelijät ovat perinteisesti nimittäneet ”lappalaisiksi” myös Savossa. Lappalaiset on vanhastaan samaistettu saamelaisiin. Nykytutkimuksessa on kuitenkin usein otaksuttu, että eteläisessä ja keskisessä Suomessa elänyt muinainen lappalaisväestö ei välttämättä aina ollut saamenkielistä tai nykyisten Lapin saamelaisten geneettisiä lähisukulaisia."

Tätä näkemystä vahvistavat Savon Lappalaisista tehdyt dna-tutkimukset.

Tervetuloa tutustumaan näihinkin asioihin Savonlinnassa 13.-14.6.2015!