PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Personal Ancestral File - mitä tilalle?


rostebe
17.04.15, 20:03
Minulla on ollut PAF käytössä koska siinä on erinomainen tiivistetty graafinen esipolvien raportti. Nyt joudun tietokoneen vaihtoon ja kun etsin PAFia verkosta ladattavaksi niin ei enään ole, eikä tukeakaan. Vanhasta koneesta en löytänyt asennustiedostoa. Siellä https://familysearch.org/PAF/ ehdottavat kolmea muuta ohjelmaa. Onko kukaan tutkinut mikä näistä olisi käyttökelpoisin? Mainostekstien perusteella ehkä Ancestral Quest, siitä riittäisi ehkä ilmaisversio tuon nimenomaisen tulosteen aikaansaamiseksi. Käytän Suku2004 pääohjelmanani. Kiitollinen kokemuksista!
Keväisin tervehdyksin
rostebe

jhaapasalo
17.04.15, 21:18
Hei! Kokeile gramps-ohjelmaa. Se on ehkä paras ilmaisista ja suomenkielisistä.

TimoT
18.04.15, 12:50
Noista ehdotetuista saa suomenkielellä ainostaan Legacyn.

heimolindgren
26.04.15, 17:44
Totta että PAF:n tuki ja jakelu on loppunut, mutta asennusfile tai CD löytyy varmasti monelta käyttäjältä ja suomennos samoin.

PAF:n tilalle suositan jotain Familysearch yhteensopivaa ohjelmaa
https://familysearch.org/products/
joista esim. Ancestral Quest (maksullinen, tai ilmainen Basic rajoittamaton versio) on osittain suomennettu.

PAF itse asiassa on AQ versio 5, jonka ohjelmakoodin LDS-Kirkko osti joskus. Nyt kirkko on luopunut PAF kehityksestä, mutta Incline Ltd
on jatkanut oman AQ:nsa kehitystä (versio 14.xxx).
AQ on hyvin samanlainen kuin PAF, ja osaa lukea/kirjoittaa PAF tiedostoja suoraan, ja on hyvä jatkumo PAF:lle.
Google haku: Ancestral Quest

https://familysearch.org/products/ listassa on Familysearch.org -> FamilyTree (FT) tietokannan kanssa yhteensopivia ohjelmia. Yhteensopivuus tarkoittaa sitä että tietojen päivitys/lisäys/muutos käy ko ohjelman ja FT:n välillä näppärästi, mm kokonaisten sukupuiden lataaminen FT:stä onnistuu hyvin. Samoin yksittäisten tietojen korjaus molempiin suuntiin.

Itse olen käyttänyt AQ:ta ja muutaman vuoden, ja se riittää hyvin tarpeisiini yhdessä FT:n kanssa.


Heimo