PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Mitä ihmettä?


Orvokki W
31.05.08, 10:05
Olen laittanut Uudenmaan viestiketjuun kyselyn And. Björmanista. Kun vastauksia ei ruvennut kuulumaan, päätinpä vilkaista Googlesta, josko sieltä löytyisi jotakin Björmaneista.

http://juhansuku.blogspot.com/2007/05/kuka-oli-teurastaja-warelius.html

Googlestapa löytyi: viestini näkyi Juhan blogin yhteydessä. Meninpä sinne ja toiveikkaana ajattelin löytäväni sieltä jotakin uutta. Vaan eipä löytynyt.

Kertokaapa nyt tyhmälle ei nettinörtille, mitä tapahtui?

http://www.google.fi/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Afi%3Aofficial&channel=s&hl=fi&q=And+Bj%C3%B6rman&meta=&btnG=Google-haku

Nämä http:t on nyt eri järjestyksessä: alin luetaan ensin ja sitten ylin!

Ihmettelevin terveisin

Orvokki Willberg :eek:

Juha
31.05.08, 11:49
Tarkoittaa sitä, että blogissani on ns. rss-syöte, johon tulee automaattisesti viisi uusinta keskustelunavausta määräajoin täältä Suku Forumista. Kuka tahansa pystyy laittamaan vastaavan kotisivuilleen.

Nyt tietyllä hetkellä xx.xx Googlen palvelin käy kurkkaamassa blogiani ja pistää ns. välimuistiinsa tuon blogin sekä sen SEN HETKISEN sisällön.

Pienen ajan päästä tuolla Googlen välimuistissa on tuo em. hetken sisältö, kun taas blogiini ovat päivittyneet seuraavat viisi otsikkoa ja nuo viisi vanhaa ovat kadonneet.

Toisin sanoen Googlen tieto on aina hieman jälkijunassa sivujen todelliseen sisältöön nähden.

Kun käytät Googlea, niin hakutuloksen alapuolella näkyy teksti "Välimuistissa". Painamalla tuota linkkiä saatat saada nähdäksesi tuon vanhan tilanteen, jossa myös tuo mainitsemasi tekstinpätkä oli.


Toivottavasti osasin selostaa riittävän selkeästi. Mistään mystiikasta kun ei ole kyse.

Orvokki W
31.05.08, 12:00
Kiitos vastauksestasi Juha.

Eli tarkoittaako sitä, että jos minulla olisi blogi, voisin sieltä seurata uusia keskustelunavauksia menemättä joka kerta erikseen SukuForumin sivuille?

Terveisin

Orvokki

Juha
31.05.08, 12:48
Asialla ei ole mitään tekemistä blogin kanssa sen kummemmin. RSS:n voi lisätä mihin tahansa RSS-lukijaan tai mihin tahansa oman kotisivun koodiin.

Tottakait voit sitten lisätä sen omaan blogiisi jos sellaista päätät julkaista. Mutta helpompi tapa on käyttää tuota RSS-lukijaa.

Lisätietoja aiheesta :http://fi.wikipedia.org/wiki/RSS


Juha