PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Taapeli katsaus maaliskuu 2015


PekkaV
17.03.15, 11:28
Gedcomin uusimmassa numerossa (1/2015) on julkaistu kolmen sivun yhteenveto Suomi tietokanta-palvelun yleissuunnitelmasta. Taapelihan on palvelua kehittävän projektin nimi.

Palvelun proton 1. versio on koodattu ja se toimii pilvessä. Versio on hyvin suppea ja proto on vain projektin sisäisessä käytössä. Koodauskielenä on PHP ja tietokantaohjelmistona Neo4j. Protoa kehitetetään kattavammaksi ainakin kesään saakka, jonka jälkeen arvioidaan työkaluja uudelleen.

Käyttäjien tarjoamien gedcom-aineistojen tutkimista on jatkettu. Näyttää siltä, että etenkin lähde-ja paikkatietojen laadussa on niin suuria puutteita, että Taapeli suunnittelee antavansa niistä ensimmäiset suositukset vielä kevään aikana. Näin aineistojensa luovutuksesta kiinnostuneet tutkijat voivat aloittaa niiden kunnonkohotuksen ajan kanssa.

Taapelin puolesta
Pekka Valta

Kuhlberg
17.03.15, 11:47
Hei!

Genosin numerossa 1/2015 kaiketi...

Jokainen tutkija on varmaan käsitellyt paikka- ja lähdetietoja omalla tavallansa, niin että tulevat suositukset tulevat eittämättä tarpeeseen!


Parhain terveisin
Göran Kuhlberg

PekkaV
17.03.15, 11:50
Genos tietysti :)