PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Gramps 4.1.2 julkaistu


PekkaV
17.03.15, 10:38
Gramps on ilmainen avoimen lähdekoodin ohjelmistoprojekti, joka tukee linuxia, windowsia ja mäciä. Täysin suomennettu.

Grampsin uusin versio 4.1.2 julkaistiin maaliskuun alussa. Versiossa on (engl.) (https://gramps-project.org/2015/03/gramps-4-1-2-released/) iso joukko teknisiä viilauksia. Suomennos on myös päivitetty. Latauspaikka täällä (https://gramps-project.org/wiki/index.php?title=Download).

Tärkein toiminnallisuuden muutos liittyy paikkojen käsittelyyn. Gramps tukee nyt paikkahierarkioita ja niiden aikamääritteitä.

Kolme videota (englanniksi ja versiotasolla 4.1.1), joista voi aloittaa perehtymisen Grampsiin:

Käyttöliittymä (http://youtu.be/44EZ1Dzirwc)

Sukupuun perustoiminnot (http://youtu.be/ato3n0ZQ6hY)

Tehokkaat työtavat (http://youtu.be/irNEaIR_vak)

Viimeisessä esitellään mielenkiintoisella tavalla Grampsin sisäisen leikepöydän hyödyntämistä lähde- ja paikkatietojen käsittelyssä.

jhaapasalo
21.03.15, 00:33
Olen käyttänyt aikaisemmin Genius Senior-, Sukuohjelmisto- ja SukuJutut-ohjelmia. Asensin äsken Gramps-ohjelman ja latasin siihen .gedcom-tiedostosta n. 60 500 henkilöä. Lataus kesti vain n. 4 minuuttia.

Hyvin toimii. Pieniä eroja käytössä muihin ohjelmiin on, mutta pian ne tulevat tutuiksi. Pitääpä tutustua käyttöohjeeseen!

Nedergard
23.03.15, 06:16
64-bittiselle löytyy edelleenkin vain 3.4.8. Kokeilin sitä. Suomennokset ovat puutteellisia ja Gedcom-tuonnin jälkeen lapset eivät olleet ikäjärjestyksessä. Ohjeen mukaan lasten järjestystä voi muuttaa vain manuaalisesti, mikä 16 000+ henkilöllä on aikamoinen homma.

Jokkel
23.03.15, 09:06
Kyllä 32bittiselle tehty ohjelma toimii 64b Win7! Mutta ei ehkä päinvastoin.

Seuraava on lainaus AfterDawn sivustolta:
Jos tulee asennus ongelmia (tämä on mahdollista vanhoissa tai taitamattomasti tehdyissä ohjelmissa). Etsi levyltä suoritettava .exe tiedosto (esim. setup.exe tai mistä asennus lähteekään käyntiin). Paina hiiren oikeaa, ja valitse Ominaisuudet. Valitse Yhteensopivuus välilehti, ja laita ruksi kohtaan Suorita ohjelma yhteensopivuustilassa.

PekkaV
23.03.15, 10:34
Grampsin tekniset kehittäjät ovat tehneet päätöksen, että 64-bittinen pudotetaan jatkossa pois Windows-paketeista. Näin turhaa työtä jää pois, 32-bittinen Gramps toimii ainakin itselläni ihan hyvin.

Jos Nedergard viitsit kokeilla 4.1.2:a 32-bittisenä, niin saat etuina paljon uusia ominaisuuksia ja ajantasalla olevan suomennoksen.

Toivomaasi kaikkien perheiden lasten järjestelyä automaattisesti ikäjärjestykseen ei löydy Grampista. En ole ihan varma, olisiko se mielekäskään. Joistakin lapsista on tiedossa esim. vain syntymävuosi jos sitäkään, mutta sukututkija on jollain perusteella sijoittanut lapset lapsisarjassa johonkin kohtaan. Riippuu ilmeisesti myös luovuttavan ohjelman logiikasta, missä järjestyksessä se tulostaa lapset gedcom-tiedostoon.

Aineistojen siirrossa gedcomin kautta on aina omat kommervinkkinsä. Tuskailen tällä hetkellä esim. Sukujuttujen tavan kanssa siirtää Kummit-tieto Paikka-tietona.

Nedergard
23.03.15, 12:12
Tuo 32-bittinen toimii hyvin.

Ikäjärjestyksen puuttuminen on kyllä iso puute. Juuret-kirjoittaa Gedcomiin henkilöt syöttöjärjestyksessä ja samassa järjestyksessä ne myös tuodaan Grampsiin. Lasten järjestys on näköjään muuten se järjestys, jossa olen liittänyt lapsen vanhempiinsa Juurissa. Muutin yhden perheen lasten järjestystä ja testi-Gedcomissa Grampsissa tuo muutos oli tehty.

Täytyy tutkia raportteja ennen kuin päätän, lähdenkö vaihtamaan ohjelmaa.