PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Hjort-sukua Pöytyältä


Pekka Hiltunen
22.02.15, 12:43
Turun HO:n asessori Petrus Ekenbergin (Petrus Laurentii Vigelius) palkkatiloihin lukeutui muistaakseni m.m. lukuisia taloja Pöytyältä ja niitten joukossa oli Auvaisten kylän Ääärin talo. Jöran Hjort mainitaan Äärissä poikana 1669 (k. < 21.4.1700). Hänen (ainakin minulle) nimeltä tuntematon puolisonsa on nähtävästi se vaimo, joka on leski 21.4.1700 jälkeen. Henrik Jöransson oli Auvaisten Uotilan isäntä (P:so Agnis) ja hänen sisarensa Karin Jöranintytär on avioitunut kirjurin ja Turun HO:n vahtimestarin Johan Johansson Stenuddin kanssa. Johan Stenuddin isä Johan on niinikään toiminut Turun HO:ssa jonkinlaisena virkamiehenä ja mahdolisesti suku on lähtöisin Ruotsin puolelta, jollei sitten Turusta.

Voidaankohan Pöytyän Hjortit yhdistää YO-matrikelin Smålantilaisiin Hjorteihin 1600-luvulta? (Vigelius-suku oli lähtöjään Sveanmaalta Köpingistä).

PH