PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kirkonkirjojen salaisuudet


mirjamarja
20.02.15, 00:08
Tv:ssä menee sarjaohjelma adoptoiduista henkilöistä.
Yksi kertoi elämänsä alusta, että hänen kasvatusäitinsä lapsi kuoli synnytykseen hoitovirheen vuoksi, ja lapsen tilalle äidille annettiin nuoren tytön avioton tyttölapsi, eli tämän ohjelman henkilö. Hän oli tuolloin parin kuukauden ikäinen.
Nyt viisikymppisenä tytär etsi tietojaan arkistoista, ja totesi, että hän puuttui kokonaan biologisen äidin kirkonkirjojen tiedoista. Äiti oli synnyttänyt aviottoman lapsensa 16-vuotiaana ja joutunut perheensä painostamana luovuttamaan vauvan adoptoitavaksi. Lapsi oli syntynyt kaupungissa ja äiti oli kirjoilla maaseudulla.
Tytär oli vakuuttunut siitä, että varakkaan talon isäntäväki oli sopinut kirkkoherran kanssa siitä, että aviotonta lasta ei merkitä alaikäiselle tyttärelle, koska hänet annetaan pois.
Tytär sai syntymätodistuksen sairaalasta, ja siinä oli hänen tietonsa ja äitinsä tiedot. Tämän dokumentin kanssa hän meni seurakuntaan, mutta siellä ei jälkikäteen voitu häntä merkitä syntyneitten luetteloon, mutta tiedot kuitenkin otettiin vastaan. - Onko tällainen salaaminen voinut tapahtua vielä 1960-luvun Suomessa? Tuntuu uskomattomalta. Mihin hänet oli kirjattu syntyneeksi!

leilalm
20.02.15, 02:35
Yökukkujalta...Katselin saman ohjelman ja olin myös hyvin ihmeissäni:miten tälläinen on ollut mahdollista vielä 60-luvulla Suomessa!Eilen katselin saman sarjan uusinta jaksoa ja siinä vähän yli kolmekymmenvuotias viehättävä nainen kertoi tarinaansa;luulin olevani 50-luvun Suomessa...Uskomattomia tarinoita.Leilalm