PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kysely sukututkijoiden digitaalisten aineistojen arkistoinnista


Viestintäassistentti
20.01.15, 14:21
Kysely sukututkijoiden digitaalisten aineistojen arkistoinnista

Miten ja miksi yksityishenkilöt arkistoivat digiaineistojaan? Näihin kysymyksiin Mikkelin ammattikorkeakoulun toteuttama verkkokysely pyrkii saamaan nimenomaan sukututkijoiden vastauksia.

Yksityishenkilöiden hallussa olevat digitoidut ja alun perin digitaalisessa muodossa syntyneet dokumentit ovat arvokkaita lähteitä arkielämän tutkimiselle. Tietoa yksityishenkilöiden digiarkistoinnin laajuudesta, käytännöistä ja digiarkistointiin kohdistuvista toiveista ei ole toistaiseksi paljoa saatavilla.

Mikkelin ammattikorkeakoulun kyselyn tavoitteena on selvittää henkilökohtaiseen digiarkistointiin liittyviä kokemuksia, odotuksia, näkemyksiä ja toiveita. Ensisijaisena kohderyhmänä ovat sukututkijat. Vastaajiksi toivotaan henkilökohtaista digiarkistoa ylläpitävien henkilöiden lisäksi myös niitä, joilla ei henkilökohtaista digiarkistoa vielä ole.

Mikkelin ammattikorkeakoulussa on kehitetty, tutkittu ja koulutettu digiarkistointia useita vuosia. Tässä kyselyssä keskitytään erityisesti henkilökohtaiseen digiarkistointiin, joka on kansainvälisesti kiinnostava ja kasvava tutkimuksen ja kehittämisen kohde.

Selvityksen tuloksia hyödynnetään koulutuksen ja arkistointisovellusten kehittämisessä. Selvityksen tuloksista raportoidaan asiantuntijalehdissä, konferensseissa ja koulutuksissa.

Kysely on anonyymi, eikä vastaajien henkilöllisyys tule esille selvityksen raporteissa. Selvityksen toteutuksesta vastaa fil. tri Pekka Uotila (etunimi.sukunimi*mamk.fi). Kysely on avoinna helmikuun 2015 loppuun asti. Vastaaminen kyselyyn kestää noin 20 – 30 minuuttia.


Linkki kyselyyn: http://urly.fi/ls4