PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Saisinko lukuapua?


MariaKaarina
18.01.15, 00:41
http://www.sukuhistoria.fi/sshy/kirjat/kirkonkirjat/pyhajarvi/rippikirja_1832-1838_ik10/220.htm

8. rivi, nimenä käsittääkseni Johan Mattsson, mutta mitä sen jälkeen lukee?
9. rivi Maria Thomasdr? ja mitä taasen lukee nimen jälkeen?
10. rivi myös hakusassa. Joku Maria Larsdr siinä on mutta mitäs muuta?

Ja erityisesti kiinnostaa tuon kymppirivin Marian ja ylimmän rivin Olofin sukulaisuussuhde? Näkeekö sen tuolta jostain? En myöskään tunne noita vasemmassa reunassa olevien symbolien merkitystä.

leilalm
18.01.15, 03:04
Kesken unien...Kymppirivillä eka rivin Olofin vaimon,toka rivi,Stina Larsdotterin sisko leskirouva Maria Larsdotter.Svägerska=käly,nato.Tässä tapauksessa vaimon sisar siis.Kasi rivillä paikkakunta Meritäinen (en tunne seutuja!)? Ysi rivillä voisi olla Piippola ja Kärsämäki....Olkaapa hyvät!Menikö oikein? Ja merkeistä sen verran,että Stina on kuollut...Jatkan unia!Leilalm

leilalm
18.01.15, 03:17
Ja vielä...Ysi rivin Maria Thomasdotter ilmeisesti Olofin uusi vaimo Stinan kuoltua.Leilalm

Jonna
18.01.15, 09:43
En myöskään tunne noita vasemmassa reunassa olevien symbolien merkitystä.

Risti tarkoittaa kuollutta henkilöä. Sen lisäksi sivulla on kahdella samanlaisella merkillä merkitty keskenään vihityt henkilöt: Olof Danielsson ja Maria Thomae d:r sekä Anna Caisa ja Johan Matsson. Maria-tyttären ja Stina Isaacin (Iisakintyttären) edessä oleva merkki tarkoittaa todennäköisesti sitä, että he ovat muuttaneet pois talosta (tai että heidät on vihitty muualle?).

MariaKaarina
18.01.15, 10:28
Oi että, on täällä ihanaa porukkaa! :) Tämä selventikin tosi paljon, etenkin kun sain selville tuon kälyhommelin. KIITOS!!