PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : HisKi-tallennustyökalu


Viestintäassistentti
14.01.15, 11:33
HisKi-tallennustyökalu


Suomen Sukututkimusseura on tänään avannut HisKi-tallennustyövälineen verkkosivustollaan osoitteessa www.genealogia.fi/hiskitallennus (http://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.genealogia.fi%2Fhiskitall ennus&h=4AQGAdu18&enc=AZMeDe6mzqVuwBAaiP_miGyccBeb43rFatAMhKyH9rsFe-49H1u5nIWNJJ7MfRQFspLnc2WFDQBAtNOzjh2mciel73o7Qq86 7D2BHoSaUrVSx8FVeQfDAjShT_HeR2W_ntauZ7bUBgyy0Eq3ux-u23fv&s=1) (Tutkimustyö -> Haku -> HisKi-tallennustyökalu).


Uuden työvälineen myötä HisKi-tietokannan kartuttaminen muuttuu kokonaan paperittomaksi. Työväline käyttää tallennusaineistona Suomen Sukuhistoriallisen Yhdistyksen Digiarkistossa olevaa kirkonkirja-aineistoa.
Tallennustyövälineellä kuka tahansa voi kartuttaa HisKi-tietokantaa haluamastaan seurakunnasta. Tallennustyöväline tarjoaa tallennettavaksi ainoastaan sellaista aineistoa, jota ei vielä ole tallennettu ja joka löytyy Digiarkistosta.


HisKi-tallennustyöväline ja sen ohjeet ovat toistaiseksi vain suomeksi, mutta ruotsinkielinen versio julkaistaan pikapuolin.


Seura etsii vapaaehtoistoimijoita tallennusaineiston auditoijiksi. Auditoijien tehtävänä on pintapuolisesti tarkistaa tallenteet ja vapauttaa ne HisKi-tietokantaan liitettäväksi. Seura järjestää auditoijille tarvittavan opastuksen tehtävään.