Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kansallisarkiston aineistojen digitointi
Kansallisarkisto on päivittänyt digitoinnin etenemisestä kertovan sivun:
http://www.arkisto.fi/fi/arkistolaitos/tehtavat/saeilyvyyden-turvaaminen/digitointi/digitoinnin-edistyminen/
Varsinainen digitointiohjelma vuodelle 2015 julkaistaan myöhemmin alkuvuodesta, mutta digitoinnin etenemisen sivulla on jo esitelty ensi vuonna digitoitavia laajempia aineistokokonaisuuksia sekä tammikuussa digitoitavia aineistoja.
Kuluneen syksyn aikana Kansallisarkistossa on kehitetty digitointiprosesseja Opetus- ja kulttuuriministeriön erillismäärärahan tuella. Erityisesti alkuperäisten asiakirjojen digitointiprosessia on saatu nopeutettua huimasti.
Vuoden 2015 aikana tulemme digitoimaan huomattavan määrän myös sukututkimusta edistävää asiakirja-aineistoa. Kannattaa seurata digitoinnin etenemisen sivua.
István Kecskeméti
Sektorijohtaja
Kansallisarkisto
Hannu Numminen
01.01.15, 16:18
Hyvältä näyttää! Hyvää alkanutta vuotta 2015 Kansallisarkistoon!
Kaarlo Kalliala
14.01.15, 20:52
Tämä aineisto oli merkitty vuodelle 2014, mutta sitä ei ymmärtääkseni ole vielä digitoitu. En myöskään löytänyt sitä vuoden 2015 listasta:
Eino Rosténin arkistoon kuuluvat kortistot (VMA):
Vanhan Vaasan asukkaat 1600–1862 (Aa:1-14)
Vanhan Vaasan talonomistajat 1600–1862 (Ab:1-5)
Muut Vanhaan Vaasaan liittyvät kortistot (Ac:1-4)
Lienee vain myöhässä, vai kuinka?
On tosiaan myöhässä. Aineisto otetaan digitointiin alkuvuoden aikana kun se on valmisteltu digitointikuntoon.
Istvan Kecskemeti, Kansallisarkisto
Entä 2014 ohjelman
Dahlströmin kortisto eli Turun maistraatin ja raastuvanoikeuden kortisto (TMA)
Lainhuudatuskortisto 1700-luku – 1932 sarjat Bdb1-Bdb 2(TMA)
Perukirjakortisto 1700-luvulta 1920-luvulle (TMA)
Turun henkikirjakortisto 1691 - 1916 (TMA)
Oulun maakunta‐arkiston lainhuutokortisto 1810–31 (OMA)
Lapin tuomiokunnan perukirjakortit (OMA)
Tuomiokuntien käsinkirjoitettu lainhuudatuskortisto (HMA)
joita en mielestäni ole uusia digitointeja seuratessani nähnyt.
Mutta jotain onkin mennyt ohi. TMA:n lainhuudot ovat esillä (http://digi.narc.fi/digi/dosearch.ka?atun=312976.KA), mutta käyttörajoitettuja. Miksi? Rekisteri on järjestetty tilojen nimien mukaan eikä ihmisten. Tämä hakemisto olisi ollut erinomaisen käyttökelpoinen lisä paikallishistorian tutkimukseen - ensisijaisesti 1700-luvun ja 1800-luvun osalta.
Kaisa, kiitos palautteesta.
Turun maakunta-arkiston kortit ovat tulossa vielä tammikuun aikana digitointiin.
TMAn lainhuutokortit ovat käyttörajoitettuja koska päättyvä rajavuosi menee 1930-luvulle. Teimme pikapäätöksen ja avaamme aineiston julkiseksi.
István Kecskeméti, sektorijohtaja, Kansallisarkisto
Rippi- ja lastenkirjojen täydennysdigitoinnin 1870-luvulle saakka mainitaan valmistuvan alkuvuodesta. En ole huomannut, että vankiloiden rippikirjoja olisi digitoitu. Tuolla aikarajauksella ovat digitoimatta ainakin Helsingin keskusvankilan ja Kuopion lääninvankilan seurakuntien arkistoissa olevat rippikirjat. Jos lasketaan vankeinhoitolaitosten arkistot, on digitoimattomia rippikirjoja lisäksi Käkisalmen tunnustusvankilan, Lappeerannan kehruuhuoneen saarnaajan sekä Mikkelin lääninvankilan arkistoissa.
Onko vankiloiden seurakunnat jostain syystä jätetty digitoinnin ulkopuolelle? Kyseisiä kirjoja ei ole edes mikrofilmillä.
Olinkin nähtävästi vain liian malttamaton, sillä digitointi näkyy nyt edenneen Helsingin ja Kuopion vankiloiden seurakuntiin. Kiitokset näistäkin.
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.