PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Keravalaisia sukupuita -näyttely


Pekka Hellemaa
04.12.14, 09:44
Keravan Seudun Sukutukijat ry on pystyttänyt keravalaisia sukupuita esittelevän näyttelyn Keravan kirjastoon. Näyttely, joka on yksi Keravan 90. juhlavuoden tapahtumista, on nähtävissä joulukuun ajan – myös kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella, sillä se on ns. ikkunagalleriassa.

Näyttelyn päähenkilöiksi on valittu Keravalla ainakin jossain elämänsä vaiheessa asuneita henkilöitä:
Volmari Iso-Hollo, olympiavoittaja, ”Lentävä suomalainen”
Einari Merikallio, Keravan yhteiskoulun rehtori, ornitologi
Christina Lovisa Nassokin, Keravan kartanon aatelisemäntä
Otto Vilhelm Olasmaa, vaihdemies, keravalaisen talonpoikaissuvun vesa
Juho Kusti Paasikivi, Suomen tasavallan presidentti
Jean Sibelius, Suomen kansallissäveltäjä

Näyttelyn runkona ovat Pekka Hellemaan laatimat sukutaulut ja niitä täydentävät kuvataulut. Sukutauluihin on piirretty esiteltävän henkilön juuret muutaman sukupolven ajalta. Kuvatauluissa on kohteeseen liittyvää kuva-aineistoa, jonka painopiste on hänen Keravan vuosissaan. Lisäksi esillä on muuta valaisevaa aineistoa (kirjoja, monisteita, nuotteja, levyjä, tauluja ja täytettyjä lintuja). Yhdessä näyteikkunassa esitellään Keravan Seudun Sukututkijat ry:tä ja sen jäsenten tutkimustuloksia.

Käykää ihmeessä katsomassa ja kirjatkaa mahdolliset kommenttinne tänne! Tämä viestiketju on samalla näyttelymme vieraskirja.