PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Laiva-asiantuntijoita etsitään...


Gunnel
25.11.14, 22:15
Hei!

Poriin (tai Reposaaren) satamaan saapuu 3.7.1884 laiva nimeltään Atlantic Lissabonista, kipparina Sundqvist. Laiva poistuu satamasta 5.8.

Tietääkö joku enemmän tästä paatista? Nuo tiedot löysin Digiarkiston digitoidut sanomalehdistä (Björneborgs Tidning)

t. Gunnel

pirjosirainen
25.11.14, 23:03
http://www.aanimeri.fi/suomentankkilaivahistoria
http://www.aanimeri.fi/Varustamohistoriaa
Merenkulkuhallitus
Tuossa aluksi
Pirjo

PVuorio
26.11.14, 02:01
Olematta laiva-asiantuntija niin yhden Atlantic-nimisen löysin. Oli parkki ja rakennettu 1868. Pääisäntä oli Uudessakaupungissa M. G. Sundblom ja alus myytiin 1879 alussa Poriin, jossa pääisäntä oli kait A. Sundqvist. Porilaisista minulla ei ole mitään tietoja.
TMA:ssa on noita laivojen lokikirjoja ym. ja niistä selviää usein reissut ja besettingit. En katsonut onko tuosta tai Porin laivoista.

Gunnel
26.11.14, 09:48
Tuhannet kiitokset näistä tiedoista

t. Gunnel

Gunnel
26.11.14, 10:34
Vielä kysymys: Onko nuo lokikirjat ym. jo netissä, vai pitääkö mennä itse arkistoon katsomaan?

t. Gunnel

tkukkonen
26.11.14, 12:20
Ainakin seuraava lähde tuotti minun etsinnässäni tuloksia:

http://www.sjohistoriska.abo.fi/skeppsdagbocker.html

Kaikki laivapäiväkirjat eivät ole säilyneet.
Minun löytämästäni kirjasta oli kiinnostavin osa eli loppusivut poistettu enkä siis päässyt näkemään miten haveri oli kirjattu raporttiin. Laiva tuhoutui.

ImmMa
26.11.14, 13:57
Lienee selvää että kyseessä parkki Atlantic: http://www.wakkanet.fi/~karij/laivat/uki/atlantic.htm
Jostain syystä ei löydy museoviraston kauppalaivastotietokannasta: http://kauppalaiva.nba.fi/search.php?lang=fi
Äänimeri, jossa nuo Wihurin myöhemmät meriastiat ja samankaltainen Merimieskuvia.net käsittävät pääasiassa miesmuistin, joskin pitkän, puitteissa meriasiaa. Foorumeilta voi toki löytyä asiantuntemusta.
Jos olisin vakipaikallani tarkistaisin kirjasarjasta Navis Fennica mahdollisesti löytyvät tiedot.

Gunnel
26.11.14, 20:26
Kiitos taas hyvät ystävät!

Taitaa nyt olla niin ettei tästä reissusta ole säilynyt lokikirjaa....aina ei voi onnistua

t. Gunnel

Aslak67
03.10.15, 19:06
Hei!

Poriin (tai Reposaaren) satamaan saapuu 3.7.1884 laiva nimeltään Atlantic Lissabonista, kipparina Sundqvist. Laiva poistuu satamasta 5.8.

Tietääkö joku enemmän tästä paatista? Nuo tiedot löysin Digiarkiston digitoidut sanomalehdistä (Björneborgs Tidning)

t. Gunnel

Kun tuona aikana joku parkki katoaa, on wiisainta pitää näppinsä kaukana koko tapauksesta.

Vanhoista purjealuksista oli pakko päästä eroon, mutta ei ilmaiseksi. Laivat upposivat ja "hukkunut "miehistö jatkoi muissa aluksissa väärällä nimellä.

Eräänkin Meksikonlahdella uponneen parkin kuollut kapteeni palasi todistettavasti seuraavana kesänä Suomeen myymään Porvoossa omistamaansa taloa.

Kapteeni palasi työantajansa maahan, missä haudattu sankarina joskus ja jonnekin Englannissa väärällä nimellä. Jopa eräs porvoolainen merimies oli tavannut kuolleen kapteenin Cardiffin satamakapakassa.

Jopa ja jopa kapteenin lähisukulainen kertoi usein Ballantinesin kirvoittamana kapteenin palanneen Suomeen Harmajan majakan kautta hukkumisensa jälkeen.

Kiitoksena yli vuoden tutkimuksesta sain kirjallisen viestin: "Pyydetään ystävällisesti lopettamaan ko. tutkimus!"

Gunnel
03.10.15, 21:21
Kiitos, mutta en nyt tarkoita että paatti olisi hävinnyt minnekään.....

Ainoastaan se lokikirja

t. Gunnel

Aslak67
03.10.15, 23:15
Kiitos, mutta en nyt tarkoita että paatti olisi hävinnyt minnekään.....

Ainoastaan se lokikirja

t. Gunnel

Sorry, ehkä tarkoituksella unohdin olennaisen.

Lokikirjan katoaminen on melko tavallista tietyistä syistä. Ehkä kippari tai joku alipäällystöön kuuluva otti yksityisiin kokoelmiinsa muistona noista upeista ajoista maailman aallokoissa.

Ihmiset keräävät kummallisia asioita. Itse olen pitkään iskeytynyt Napoleon Bonaparteen, koska toiselta "tummalta" isoisältäni olen perinyt autosomaalisen STR:n markkerit, mitkä istuvat täydellisesti Napoleonin isän markkereihin. Ei ihme, sillä Napoleonin isällä oli liikanimi "Il Moro" eli mauri (berberi).

En suinkaan kuvittele isoisäni kuuluvan Napoleonin sukuun, mutta tulee samoista olosuhteista: Isä berberi ja äiti Italian TH01=9.3. Toistaiseksi oma tulos noilta osin iskee vahvimmin Israelin Carmel-vuoren druuseihin. Kuitenkin isoisäni on DNA Tribesin mukaan Marokon maureja eli berbereitä - alkujaan muinoin Mesopotamiasta.

Yksityisiin kokoelmiin viitatessani on todettava, että eräällä suvulla on formaliinissa tai alkoholissa Napoleonin "pippeli", mikä tavan mukaan varastettiin ruumiinavauksessa. Tuo löytö on kuuleman mukaan pikkuruinen kuten berbereiden E1b1b1c1* DNA:n kantaja Napoleon Bonaparte.

Kirjat siis häviävät laivoista? Joskus niitä löytyy lokikirjojen ohella oudoista merirosvojen aluksista. Inkojen kuningashuoneeseen kuulunut Felipe Guaman Poma kirjoitti mahtavan kirjan protestiksi Espanjan kuninkaalle.

https://en.wikipedia.org/wiki/Felipe_Guaman_Poma_de_Ayala

Merimatkalla kirja katosi, mutta tanskalaiset merirosvot nähtävästi luovuttivat kirjan Tanskan kuninkaalle. Kirja on luettavissa online-osoitteessa Tanskan kuninkaallisessa kirjastossa:

http://www.kb.dk/permalink/2006/poma/info/es/frontpage.htm/

Mitähän tällä kaikella on tekemistä suomalaisella suku-foorumilla? Erittäin suurella todennäköisyydellä kommenttini on oikealla forumilla. Joka tapauksessa forumin pitäisi levittäytyä Iberiaan (Portugalin aDNA-STR) saakka nimenomaan sukunimien ja sukututkimuksen vuoksi.

Kyllä taistelutappio arabeja vastaan toi uusia sukuja jopa Suomeen saakka. Todisteita on löytynyt haudoista ex-Leningradin kupeessa ja jopa Suomen DNA-projektissa.