PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Aikamies Kuolemajärvi


Hannu Seppinen
15.11.14, 00:43
Juhani Tuomaanpoika Aikamies s. 1781 ehkä Kuolemajärvellä Seivästön kylässä, mistähän Aikamiehet tulevat Kuolemajärvelle. Hiskistä ei ole apua sukunimen tutkimisessa.

MerjaHT
03.01.15, 20:56
Hei,
Kyseessä oleva Aikamies on esivanhempiani, äitini äidin sukua Kuolemajärven Seivästöltä. Tuskin tuon Johan Tuomaksenpoika Aikamiehen osalta pääsee helposti tuon enempää taaksepäin. Taru kertoo, että Seivästön kylään tulla tupsahti jostakin aikanaan pikkupoika (toisen tarinan mukaan kaksi), joka jäi kylään asumaan. Karjalaisilla kun oli tuohonkin aikaan jo yleensä sukunimet, niin kun poika kasvoi aikuiseksi, joku sanoi, että kyllä aikamiehellä pitää olla sukunimi, siitä syntyi sitten sukunimi Aikamies.

En ole varsinaisesti tutkinut tuota sukua vaan ensisijaisesti Sirkiän sukua, mutta toki kirjannut siinä samalla mummoni taustan ylös. Johanin pojat Tahvo ja Petter jatkoivat sukua, olen Tahvon sukuhaaraa.
terveisin Merja Kalenius/ merja.kalenius*elisanet.fi

Hannu Seppinen
04.01.15, 11:27
Kiitos Aikamies tiedosta, löysin Juhani Tuomaksenpoika Aikamiehen v. 1808- rippikirjasta Seivästön itsellisistä, vaimoineen. v. 1811 ensimmäinen ripilläkäynti. Edellisestä rippikirjasta Seivästöstä en häntä löytänyt. Simo Sirkiän neljä poikaa esiintyvät v. 1754 pappien väestöluettelossa, onko sinulla vanhempaa tietoa Sirkiöistä?