PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Ridder-Ruthven vai joku muu?


Poola
10.11.14, 18:23
Sukututkimusharrastusta en ollut vielä aloittanut kun Seppo Priha on julkaissut artikkelin Ridder-Ruthveneista. Joten kyseistä artikkelia en ole lukenut, mutta Suku Forumissa 2010 ja 2013 käydyn keskustelun perusteella hän ei Klaus Ritteriä ole suoraan yhdistänyt Andreas Ridder-Ruthevin ja Margaretan lapseksi. Alla olevassa linkissä on kolmella sivulla kerrottu Ritter (Ritter von Reitagshaus) suvusta ja siinä Klaus Ritterille on merkitty aivan eri vanhemmat. Lähdekin tuntuu luotettavalta.
http://runeberg.org/frfinl/0357.html
http://runeberg.org/frfinl/0358.html
http://runeberg.org/frfinl/0359.html

Ja Klausin vaimo Elisabeth von Krüdener, hänenkin vanhemmat siitä löytyvät.
Alla on myös linkki Krüdener-sukuun, josta en Elisabethin vanhempia löytänyt, kylläkin Jürgen von Krüdener, jota ei ole voitu liittää sukuun ja jonka vuosiluvut sopisivat aikaan jolloin Elisabeth eli.
https://sites.google.com/site/fivegateways/alphabetical-index-k/kruedener

Ainakin Anders Erik Ramsayn vaimo Dorothea Sofia Ramsay (born Ritter von Reitagshausen) käytti tätä nimeä ja Dorothea on Klausin pojan Johanin (josta käytettiin myös nimeä Hans) tytär. Myös Johan, Klausin poika, esiintyy useissa yhteyksissä nimellä Johan Clausson Ritter von Reitagshausen
http://www.roskildehistorie.dk/stamtavler/adel/svenske/Boije/Boijenyere.htm
http://www.adelsvapen.com/genealogi/Boije_af_Genn%C3%A4s_nr_16

Joten miten näihin tietoihin pitää suhtautua, kun monissa maailmanlaajuisissa ”sukupuissa” Klaus Ritter on yhdistetty Ridder-Ruthven sukuun ja Elisabethkin on yhdistetty vanhempiin, jotka eivät ilmeisesti ole hänen? (Geni.com, Myheritage). Ritter von Reitaghausen sukuhan on ilmeisesti lähtöisin Saksasta eikä Skotlannista.

Koska teksti Rittereistä on ruotsiksi, en kaikkea siinä sanottua ole omalla kielitaidolla ymmärtänyt. Jos joku ruotsinkielentaitoinen on kiinnostunut tekstissä mainituista henkilöistä, olisin kovin kiitollinen käännöksestä kyseisen tekstin osalta. Varsinkin kiinnostaa yleisteksti Ritter (Ritter von Reitagshaus) suvusta sekä omissa tutkimuksissani esiin tulleet Klaus Ritter ja Engel Ritter. Mitä heistä kerrotaan?

T. Paula