PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Brovallius talkooväkeä tarvitaan


PekkaV
09.11.14, 00:03
Taapeli hanke pyytää halukkaita ilmoittautumaan Brovallius talkooseen.

Brovallius talkoolla koestetaan ryhmätyön muotoa, jolla yhdessä päästään lähdekritiikin kestävään ja Suomi tietokantaan vietävissä olevaan sukupuuhun tutkijan lähtökohtaisesti jo luotettavasta sukututkimuksesta, jossa ei valitettavasti ole lähteitä.

Kohteena on v. 1707 syntyneen Johan Brovalliuksen jälkeläissukupuu. Meillä on valmis 1800-luvun loppuun ulottuva sukupuu. Se pitäisi tarkistaa ja ennen kaikkea täydentää lähdetiedoilla, jotka varmentavat sukusuhteet. Jos olet kiinnostunut, saat käyttöösi lähtömateriaalin pdf- ja gedcom-muodossa. Toivomme sinun täydentävän tietoja sen verran kuin ehdit kuukaudessa. Tietosi voit palauttaa gedcomilla tai muuna dokumenttina.

Sukupuun 700 henkilön luettelo löytyy täältä (https://www.dropbox.com/s/fmzpx0xoglyxnw9/Brovallius%20Henkil%C3%B6hakemisto.docx?dl=0).

Otapa yhteyttä viikon sisällä pekka.valta (at) genealogia.fi

t.
Pekka Valta
Taapeli projektin puolesta

PekkaV
15.11.14, 18:10
Hei,

pari talkoolaista sopisi vielä mukaan. Vaikkei oma sukupuusi ulottuisikaan Brovalliukseen, niin plussapuolellesi jäisi myös mahdollisuus vaikuttaa Suomi tietokannan prosesseihin mm. ainiestojen vastaanoton ja lähdekäytännön osalta.

t.
Pekka Valta
Taapelin puolesta

PekkaV
17.11.14, 15:59
Pieni omakohtainen kokemus siitä, että Taapelin tavoite tarkistaa kaikki tiedot alkuperäislähteistä ei ole ihan perusteeton. Otin eilen sattumanvaraisesti Brovellin sukupuusta esille Sara Carolina Ekmanin (1800 Uusikaupunki - 1875 Espoo) ja tarkistin hänen syntymä- ja kuolintietonsa Kansallisarkiston nettipalvelusta. Espoon kuolleitten luettelosta ilmeni, että oikea kuolinpaikka oli Helsinki, jossa Sara oli kuollut keuhkotautiin.

Kuinkahan moneen sukututkimuskantaan Saran väärä kuolinpaikka on vuosien mittaan ehditty kopioida?

Lähdetalkoihin motivoiden

Pekka Valta
Taapeli projektin puolesta