PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Antti Kaaponpoika Mäkilän (s. 1816 Tammela) jälkeläiset


ewarde
29.10.14, 22:02
Olen viimeaikoina ottanut projektikseni yrittää selvittää Tammelan Kydön kylästä kotoisin olleen Antti Kaaponpoika Mäkilän (s. 23.1.1816 Tammela, k. 11.7.1895 Tammela) jälkipolvia. Antti sai kaikenkaikkiaan yhteensä kahdeksan lasta, mutta aikuisikään heistä ehti vain viisi. Näistä viidestä lapsesta kaksi tytärtä muuttivat Forssaan ja avioituivat Forssan tehtailla työskennelleiden miesten kanssa. Yksi poika jäi jatkamaan maatilan hoitoa Kytöön.

Ongelmaksi onkin muodostunut nämä kaksi jäljelle jäävää poikaa. He molemmat työskentelivät renkeinä ensin Tammelassa. Toinen päätyi ilmeisesti Kalvolan ja Hattulan kautta Hämeenlinnaan. Toinen muutti suoraan Tammelasta Hämeenlinnaan. Haastetta juttuun tuo se, että netissä on saatavilla suht heikosti tuolta ajalta kirkonkirjoja Hämeenlinnan maaseurakunnasta.

Tässä tarkempaa tietoa näistä kahdesta renkimiehestä:

Karl Antinpoika (s. 21.2.1848 Tammela) → Renki, asuu mm. Kalvolassa ja Hattulassa, muuttaa 1872 Hämeenlinnaan.

Oskari Antinpoika Mäkilä (s. 28.9.1884 Tammela) → Renki Kirstilän talossa Tammelassa, muutti 1901 Hämeenlinnaan.

SSHY:llä on Hämeenlinnan maaseurakunnan rippikirjoja tuolta ajalta vuosilta 1879-1898, eli niistä ei hirveästi apua ole tällä hetkellä ainakaan, varsinkaan tuon Oskarin tapauksessa.

Mahtaisiko teillä kenelläkään olla jommasta kummasta mitään tietoa? Myös Antti Mäkilän jälkipolvista ylipäätään mielellään kuulisin jos joku on heitä tutkinut, vaikka noiden muiden lasten osalta minulla onkin jo paljon enemmän materiaalia kasassa. :)