PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kaisa Juhontytär s. 9.4.1724 Haapajärvi


Veikko Leskelä
25.09.14, 21:08
Otsikossa mainitun suoran äitilinjani esiäidin sukua selviteltiin foorumin ketjussa

http://suku.genealogia.fi/showthread.php?t=28187&highlight=Ahoherranen ,

jossa selvisi esiäitini Anna Juhontytär Ahoherrasen esivanhempia osin 1600-luvulle.

Josko löytyisi kirkonkirjoista siirryttyä Kaisa Juhontyttären esivanhempia ja suoraa äitilinjaa pitemmälle, koska tuo Kaisa on tähän mennessä vanhin tunnettu suoran äitilinjani äiti, mthaploryhmä on harvinainen, DNA-osumia ei ole toistaiseksi löytynyt Suomessa ja ulkomaiset osumat ovat kaukaisia. Sivulinjojen äitejä menee Sursilleihin ja muualle ulkomaille.

Markku_Tahkokorpi
05.02.15, 22:10
Kiinnostaisi minuakin. Minulle tuo Kaisa Juhontytär on iäääääää.

Kuinkahan lähisukua me Veikon kanssa mahdamme olla?
Oletko Vappu Paavontyttären jälkeläisiä niin kuin minäkin?

Veikko Leskelä
06.02.15, 12:00
Vappu Paavontytär on ääääääää ja Kaisa Juhontytär hänen äitinsä. Eli minun suora äitilinja katkeaa Kaisaan kuten sinun isäsi suora äitilinja.

Geneettisesti tuo äitilinja on Suomessa hyvin harvinainen, sillä lähin mtDNA-osumani on tarkimmalla eli FullGenomeSequence mitaten 1 etäisyyden päässä Norjassa. Saatetaan tarvita muutama äiti ennen ulkomaille siirtymistä.

Tuo harvinainen äitilinja on siis myös isälläsi. Hankalat vuodet 1696 - 1721 sattuvat ennen Kaisa Juhontyttären syntymää ja kirkonkirja-aikaa. Tuolla äitilinjalla näkyy olleen myös sotilaspuolisoita sivulinjoilla. Herrasissa pääsee kyllä 1600-luvulle., mutta Kaisan isä Juho ja äiti vaativat selvittelyä.