PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Heikkilät Pyhäjärvi Ol.


Punkka
13.05.08, 19:43
Hei !

Isäni äiti Anna Kaisa Aatamintytär Heikkilä oli syntynyt Pyhäjärvellä Ol. 1869 ja muuttanut sieltä myöhemmin Liminkaan ja sieltä Tyrnävälle, jossa avioitui isäni isän Matti Markuksen kanssa.

Olen yrittänyt löytää sekä HisKistä, että digiarkistosta tietoa Aatami (Adam) Heikkilästä, mutta en toistaiseksi ole siinä onnistunut.

Onko kukaan omissa tutkimuksissaan sattunut törmäämään tuohon sukunimeen nimenomaan Pyhäjärveltä? Olisin kiitollinen tiedoista, jotka auttaisivat minua etenemään sukuni tutkimuksissa.
http://suku.genealogia.fi/images/icons/icon7.gif
Punkka

Veikko Leskelä
14.05.08, 12:10
Onhan Heikkilöitä nykyisessä Pyhäjärven kaupungissa runsaasti sekä vanhastaan että nykyisellään.

Valitettavasti SSHY ei vielä ole saanut digiarkistoon kaikkia kysytyn ajan rippikirjoja, mutta tulossa kuulemma ovat.

Mainiosta sukukirjasta "Pyhäjärven Kauraset" vuodelta 2006 löytyy kyllä taulusta 840 jälkeläisiä jättänyt Kaarina Juhontytär (Carin) Heikkilä s. 10.4.1785, k. 6.12.1845 Pyhäjärvellä Ol. Hänen puolisonsa oli 22.1.1788 syntynyt Fredrik Leskelä. Uskoisin, että muitakin jälkiä löytyy ja tuon Kaarinan miespuolisissa sukulaisissakin.

VL

Punkka
14.05.08, 12:25
Kiitos viestistä.
Katsoin juuri uudelleen Pyhäjärven rippikirjoja ja sieltä löytyi Adam Heikkilä, s. 13.10.1839 ja vaimonsa Zenobia (?) Henrikintytär (?) Saaranen, s. 1841.
Mitään muita tietoja en toistaiseksi ole vielä löytänyt enkä siis ole näitä nimiä pystynyt yhdistämään isoäitiini. Paljon mahdollista kuitenkin on, että juuri tuo pariskunta on se, jota etsin.
Pyhäjärveltä on kai palanut osa kirkonkirjoista, joten saattaa olla mahdollista, ettei tietoja ole kovin helppoa saada.

terveisin

punkkahttp://suku.genealogia.fi/images/icons/icon7.gif

TerhiA
14.05.08, 14:22
Katsoin juuri uudelleen Pyhäjärven rippikirjoja ja sieltä löytyi Adam Heikkilä, s. 13.10.1839 ja vaimonsa Zenobia (?) Henrikintytär (?) Saaranen, s. 1841.
Mitään muita tietoja en toistaiseksi ole vielä löytänyt enkä siis ole näitä nimiä pystynyt yhdistämään isoäitiini. Paljon mahdollista kuitenkin on, että juuri tuo pariskunta on se, jota etsin.


Kyllä todennäköisesti juuri Adam & Zenobia on oikea pariskunta. Kyseessähän on Pyhäjärvenkylän no41 Heikkilä ja RK:ssa näkyvät kyllä Adamin juuret selkeästi.
Tuossa SSHY:n nuorimmassa RK:ssa (aakkosellisissa, H-kirjain) Adamin ja Zenobian vihk.päivämääräkin näkyy merkittynä - 6.4.1862. Zenobiakin tulee aakkosellisista S-kirjaimen kohdalta (Saaranen) ja siellä näkyvät hänen vanhempansa.

/_TerhiA_\

Punkka
14.05.08, 15:41
Kiittelen viestistäsi. Nyt on siis toivoa päästä asiassa eteenpäin. Katson uudelleen nuo mainitsemasi RK:t.

Nyt, kun vielä löytyisi tietoja isänisän puolelta Tyrnävältä, niin sekin puoli alkaisi sujua. Isäni oli siis Veikko Matinpoika Markus, isänisä oli Matti Matinpoika ja hänen isänsäkin taitaa olla Matti Matinpoika. Enempää en ole HisKistä saanut selville ja Tyrnävän osalta ei näy SSHY:ssä olevan vielä tallenteita. Kai nekin joskus sinne tulevat.

Terveisin
http://suku.genealogia.fi/images/icons/icon10.gif
Punkka

Punkka
11.01.09, 19:17
Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Olen päässyt Heikkilän suvun suhteen eteenpäin aika mukavasti. On vain yksi asia, joka minua askarruttaa:

Mennessäni isoäitini sukua taaksepäin etsin Elias Heikkilää, joka oli Johan Heikkilän isä. Elias Heikkilän syntymäajan piti olla 22.7.1786, mutta sellaista ei löytynyt. Löytyi sen sijaan Elias Sammallahti, joka oli syntynyt juuri tuona mainittuna ajankohtana. Hän oli rk:n mukaan tullut isännäksi Heikkilän taloon nro 41 ja hänen vaimonsa oli Kiuruvedellä syntynyt Anna Greta Forss. Avioon heidät oli vihitty v. 1811.
Olenko aivan hakoteillä vai onko tuollainen sukunimen muutos ollut mahdollinen eli uusi sukunimi on siis muodostunut talon mukaan?
Mikäli tuo tieto pitää paikkansa, niin vanhin Sammallahden suvun jäsen, jonka olen löytänyt, on syntynyt 1700 -luvun alkupuolella ja nimeltään Malin Sammallahti. Tosin hän taisi olla syntyjään Mustaparta, ellen ihan väärin muista.
Jos joku tietäisi vastata tuohon kysymykseen sukunimestä, olisi kiitollinen.

http://suku.genealogia.fi/images/icons/icon11.gif