PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Anna Falck / Lemke s.1658


sandmarks
05.09.14, 11:39
Anna Falckille etsin isän Hans Falckin vanhempia ja Hansin s-aikaa.
Anna on syntynyt Mikkelissä ja kuollut 23.12.1739 Pielavedellä.

JHissa
05.09.14, 12:44
Anna Falckille etsin isän Hans Falckin vanhempia ja Hansin s-aikaa.
Anna on syntynyt Mikkelissä ja kuollut 23.12.1739 Pielavedellä.
Laitetaan vanha viesti Johan Lemke -keskustelusta
Luutnanttimme isänäidin Anna Falckin kautta päädymme joka tapauksessa ainakin Viipurin saksalaisperäisiin sukuihin, sillä Annan vanhemmat olivat Savon ylisen kihlakunnan kruununvouti, Mikkelin Visulahdessa 1654-1672 elänyt Hans Joensson (Jönsson) Falck ja tämän jälkimmäinen puoliso Brita Mårtenintytär Winter ensimmäisessä aviolitossaan.

Itse toivon hartaasti pystyväni joskus näyttämään toteen, että Brita Winterin setä, Jääsken kirkkoherra Christianus Olai Winter ja tämän ensimmäinen puoliso, Viipurin piispan Nicolaus Magni Careliuksen Karin-tytär lukeutuvat esivanhempiini. Avioparilla oli kyllä Karin-niminen, sopivan ikäinenkin tytär, mutta on vaikeaa todistaa, että tämä oli sama persoona kuin ehkä 1640-luvun alkuvuosina syntynyt Valkealan kirkkoherran Carolus Bartholdi Ithimaeuksen puoliso Karin Winter, sillä viimeksi mainitun patronyymiä ei mainita aikalaislähteissä.

Kristian Winter ilmoitti käräjillä ennen toisen avioliittonsa solmimista jakaneensa ensimmäisestä liitostaan syntyneille viidelle(!) lapselleen heidän äidinperintönsä, mutta renovoidussa käräjäpöytäkirjassa, jonka olen viime viikolla vihdoin lukenut (KA:n digitaaliarkisto), ei mainita lasten, saatikka sitten heidän mahdollisten puolisoidensa nimiä. Elättelen vielä toivetta, että joskus saan käsiini vastaavan konseptipöytäkirjan, jossa...

Sukukirjallisuudesta löytämieni tietojen mukaan Kristian Winterin Karin-puoliso polveutui äitinsä Johanna Mårtenintyttären (Sarfve) kautta Bengt Lydekenpojasta (Djäkn, Lydekasönernas ätt) ja Pyhtään kirkkoherran Henricus Jacobin (Sarfve) Gertrud-puolison kautta myös Sigfrid Larsson i Sjöskogista ja Kerstin Ragvaldsdotterista ;). Aihetta sivuttiin viestiketjussa Johanna Mårtenintyttären (Sarfve) Poitz-esipolvista ja vähän muustakin (http://suku.genealogia.fi/showthread.php?t=6329&highlight=Sarfve).

Bengt Lydekenpoikakin saattoi olla syntyperältään saksalainen...

Terveisin,

Ritva
eli Annan vanhemmat olisivat Savon ylisen kihlakunnan kruununvouti Hans Joensson Falck ja hänen 2. puolisonsa Brita Mårtensdotter Winter tämän 1. avioliitossa. Eli Anna veli olisi Käkisalmen pormestari Mårten Falck 2402 (http://www.helsinki.fi/ylioppilasmatrikkeli/henkilo.php?id=2402) (yo 1675, † 1707) ja velipuoli Ruokolahden kirkkoherra Johan Falck 2400 (http://www.helsinki.fi/ylioppilasmatrikkeli/henkilo.php?id=2400) (yo 1675, † 1703).

sandmarks
05.09.14, 13:49
Etsin Hanssin vanhempia. Annan Vanhemmathan minulla jo olikin tiedossa :) Ja jos joltain löytyisi tietoa tarkasta s-ajasta. Mutta kertaus ei ole pahitteeksi :)

sandmarks
10.09.14, 12:36
Anna Falckin isästä löytyy googlettamalla kahta tietoa.
Onko mahdollista että on kaksi Anna Falckia ja Friedrich Lemkeä....?
Tässä löydökseni Annan vanhemmista, jos joku osaisi kertoa kumpi Hans on oikea isä "minun" Annalle, jonka poika on Clas Johan Lemke s.1688

Hans Joensson (Jönsson) Falck, puoliso Brita Winter vai
Hans Eriksson Falck, puoliso Anna Matsdotter

Orreihin on liitetty molemmat Hanssit....
Erään sukutaulun mukaan Annan veli olisi Jöns ja hänen poikansa Hans Jönsson Falck...
Tässä siihen linkk: http://www.ft-genealogy.net/docs/FalckJBengt.pdf