PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Länsi-Kymen kulttuuritie


Giösling
24.08.14, 12:43
Heinäkuisella suomenvisiitilläni hämmästyin kotikontujen raiteille ilmestyneitä "variksenpelättimiä", joita oli sijoiteltu Loviisasta Elimäelle johtavan tien varteen ilman mitään näkyvää syytä. Vasta Riadissa luin netistä, että ukkojen ja akkojen oli tarkoitus viitoittaa "Länsi-Kymen kulttuuritien" turistikohteille. Ei siis peloitella edes variksia, vaan kutsua kylään. Ymmärsin yskän!

http://lansi-kymenkulttuuritie.fi/


Kesän viimeisenä tapahtumana vietetään synnyinkylässäni (Loviisan Ruotsinkylä) Jokelan museon n.k. vanhan ajan päiviä. 30-31.8. Tapahtuma keräsi viime vuonna yli 5 000 kävijää, nyt odotetaan samanverran, jos ei enemmän.

Pitkänkujan varressa on tilaisuus ihailla antiikkisia traktoreita & muita maatalouskoneita ja osallistua vaikkapa työnäytökseen vanhan ajan konstein. Ruotsinkylän isännät ajavat jenkkiautokokoelmansa esille. Siinä pelti kiiltää! Gulf-huoltoasemalla voi moikata Samia!

Kulttuuritien varressa, parisen kilometriä ennen juhlapaikkaa Loviisasta tullessa, sijaitsee Kuninkaankylän vanha hautausmaa. Siellä seisoo mm. sotasankari Ernst Gustav von Hertzenin hulppea hautamonumentti, ylioppilaiden pystyttämä. Sukuhautakin on parahiksi putsissaan!

Tervemenoa!