PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Taapeli infoa elokuu 2014


PekkaV
15.08.14, 22:21
Seuran hallitus perusti toukokuussa Suomi-tietokantahankkeen, kuten toiminnanjohtaja tiedotti 26.5.2014 Suku Forumilla. Samalla allekirjoittanut nimettiin hankkeen projektipäälliköksi. Kerron tässä viestissäni hankkeen nykyvaiheesta.

Suomi-tietokantahanke on nimenä hieman pitkä, joten hankkeemme tunnetaan jatkossa myös nimellä TAAPELI. Asustelin poikana Gutsaitin sahan vieressä. Sen plaanilla oli kuivattava sahatavara pinottuna taapeleihin eli tapuleihin. Tiuhaan ja taidolla ladottuja, sisällä aina aukkoja joissa oli kiva kiipeillä. Analogiaa sukusuhteiden tietokannalle?

Taapeli ehti järjestäytyä ennen kesätaukoa. Mukaan tulivat hankkeen esitutkimusvaiheen aktivisteista Juutin Erkki, Holmin Lasse ja Voipion Iikko. Osaamista on jo vahvistettu parilla teknisellä tietotekniikan ammattilaisella. Lisäresurssointia tehdään tarpeen mukaan, etenkin jäsenistön piiristä.

Olemme tähän mennessä luonnostelleet seuran hallituksen määrittelemän palvelukokonaisuuden mahdollistavan sovelluskokonaisuuden rakennetta ja palveluun lisättävien tietojen käsittelyprosesseja ja vastuita. Lisäksi on luotu kontaktit Taapelin ruotsalaiseen rinnakkaishankkeeseen, joka on DIS:n RGD.

Taival lopulliseen palveluun on pitkä, mutta ensi askel on nyt otettu. On syytä korostaa, että palvelun tietotekniset ja sukututkimustietojen sisältöön liittyvät haasteet ovat, lievästi sanoen, haasteellisia.

t.
Pekka Valta
Taapelin projektipäällikkö
pekka.valta*genealogia.fi