PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Juntusista herätysliikkeissä


Hanna
01.07.14, 19:25
Suomalaisessa herätysliikkeissä on Juntuset vetovastuussa kahdessakin herätysliikkeessä: Viljo Juntunen johtaa vanhoillislestadiolaisia. Toisin sanoen: Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen johtokunnan puheenjohtajaksi valittiin Viljo Juntunen (syntyjään Pohjois-Karjalasta). Herättäjäyhdistyksen (Körttien) vetovastuu on puolestaan Simo Juntusella (syntyjään Juntusrannasta , Ristijärveltä Kainuusta). Onko kenelläkään tietoa ovatko Pohjois-Karjalan ja Kainuun Juntuset lähtökohdiltaan samaan kantaisään johdettavissa vai täysin eri sukuja?

Fishersson
03.07.14, 18:02
Hei Hanna. Kysymäsi tieto löytynee Juntusten sukukirjoista.

Kirjasarja Juntusen suku I,II,III. Ensimmäisessä osassa on 351 sivua ja se käsittää ajanjaksolta 1550-1800 Taipalsaaren, Iisalmen, Juuan ja Kainuun sukuhaarat.


Muistaakseni kirjan mukaan kaikki Juntuset ovat 1500-luvulla Taipalsaarelta lähteneen kantaisän jälkeläisiä.

Lähde: http://www.juntuset.net/kirja.htm
(http://www.juntuset.net/kirja.htm)

Hanna
03.07.14, 18:09
Kiitos näistä tiedoista; tosin juuri nyt en kerkiä kirjastoon Juntusten suku selaamaan. Aiheesta oli keskustelua muualla ja siksi välitin kysymyksen tänne. Josko jollain on sukukirjat ja sadekuurojen aikana kerkeäisi asiaa selvittämään.