PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Lambert Mattsson Gök/ Hollola?


Satu S
01.07.14, 01:11
Etsintäkuulutus Hollolan alueen tuntijoille ja muillekin tietäväisille! Etsin esi-isääni Lambert Mattsinpoikaa, joka käytti myös sotilasnimeä Gök/Göök. Ensimmäinen havainto hänestä on vuodelta 1755, jolloin hänet vihitään Asikkalassa reservin kersanttina Hollolan Lumialasta. Syntymävuosi on n. 1728. Rippikirjat näkyvät alkavan Hollolassa vasta 1771 ja sotilasrullista en ole häntä ainakaan vielä löytänyt. Etunimi olisi ainakin erikoinen ja sikäli ehkä helposti löydettävissä jos se jossain esiintyy, ellei häntä sitten tituleerata esim. Larsiksi muissa dokumenteissa. Hän siirtyi avioiduttuaan vaimonsa kotitilalle Asikkalan Kurhilan Mikkolaan ja sen jälkeen perheineen Hämeenkosken Käikälään ja edelleen Kärkölän Maavehmaalle torppariksi ja uudisasukkaaksi.

Mistä minun kannattaa nyt Lambertia ruveta hakemaan? Vinkkejä siis kyselen, ellei sitten joku jopa satu tietämään tätä henkilöä ja hänen kotipaikkaansa.

Satu S
01.07.14, 03:01
No löytyihän tuo sotilasrullistakin kuin ihmeen kaupalla juuri nyt.
Tämä merkintä Tavastl. (?) ruodun 87 kohdalla ilmeisesti tarkoittaisi Hämettä kotipaikkana? http://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=20044&pnum=58