PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Fiija Tikkala


Jaana A
17.06.14, 08:20
Tietääkö kukaan "Fiija Tikkalaa", joka on syntynyt todennäköisesti joskus 1880-luvulla? Vanhassa kuvapostikortissa, joka on lähetetty Ida Kankaalle Minnesotaan, on allekirjoituksena (mikäli oikein tulkitsen) tämä nimi. Mieheni isän äidin äidin sisko Ida os. Kangas, myöh. Helbacka, oli syntynyt Vöyrissä 10.01.1884 ja lähtenyt siirtolaiseksi Amerikkaan v. 1906. Olisi hauska tietää, kuka oli tämä hänen ystävänsä Fiija (ilmeisesti Sofia), joka on kauniisti kirjoittanut postikorttiin mm: "Tässä tervisia metsikon neirolta... oi ida kirjoita joskus olostasi ja onnestasi". Kuvapuolella poseeraa kahdeksan nuorta, joista varmaankin joku on tämä kyseinen Fiija.

Jaana A
17.06.14, 14:22
Päivän aikana olen onnistunut tekemään salapoliisityötä sen verran, että arvelisin mystisen "Fiija Tikkalan" olevan varsin todennäköisesti torppari Johan Matinpojan tytär Serafia (s. 29.01.1882 Ylihärmä) Ylihärmästä Haapojan kylän Tikkalan torpasta. Serafia ja Ida Kankaan sisar Sanna Maria (s. 03.07.1881 Vöyri) ovat käyneet yhtäaikaa rippikoulun Ylihärmässä v. 1897-1898 ja Ida Kangas sitten seuraavana vuonna. Onkohan ollut yleinen käytäntö että vöyriläiset ovat olleet rippikoulussa Ylihärmässä? Minulla on hallussani tosiaan kuva, jossa talon seinustalla seisokselee ilmeisesti Serafia sisaruksineen tai ystävineen, ja olisikin hauskaa jos joku Serafian jälkeläinen ilmoittelisi itsestään, niin voisin lähettää kuvan tunnistettavaksi!

E Juhani Tenhunen
18.06.14, 10:48
Onkohan ollut yleinen käytäntö että vöyriläiset ovat olleet rippikoulussa Ylihärmässä?

Vöyrin itäosan suomenkieliset ovat hyvinkin saattaneet käydä.

E. Juhani Tenhunen