Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Meijerikolu Kuopiossa 1901-1910
Miltähän rk-sivulta löytyisi meijerikoulu 1901-1910 Kuopion maaseurakunnasta. Eräs tutkimani henkilö on merkitty palanneeksi kotiseurakuntaansa Kuopiosta meijerikoulun oppilaana 1908. Oletan että kysymys olisi maaseurakunnasta. Vai olikohan sellaista koulua olemassakaan? Saattoi olla, että oli ollut meijerioppilaana jossakin paikkakunnan osuusmeijerissä, joita varmaan tuolloin oli useitakin.
ejleppis
Kyllä Kuopiossa on olllut tuohon aikaan meijerikoulu
En kyllä osaa sanoa onko ao. oppilaille ollut erillistä rippikirjasivua - ovatko kenties ihan asuintalonsa kohdalla - ellei sitten meijerillä ollut jotain asuntolaa
Juha
hups, unohdin lisätä; ainakin 1890-luvun rippikirjassa oli henkilöhakemisto lopussa
En tiedä uudemmista
Juha
Kyllä Kuopiossa toimi meijerikoulu vielä 50-luvullakin. Sijainti oli varmaankin tuomiokirkkoseurakunnan puolella kaupungin keskustassa. Siellä oli myös paikkakunnan osuusmeijeri.
Kiitos vastauksista. Kyllä tosiaan Kuopiossa, siis kaiketi oikein kaupungissa, on ollut tietopuolinen meijerikoulu ilmenee kuukkeloimallakin. Kysymäni ajan rippikirjaa ei ole SSHY:ssä.
ejleppis
Tutkiessani erästä meijerikoulua 1800-luvun puolella en löytänyt oppilaita rippikirjoista eli eivät olleet opiskelupaikassa kirjoilla. (Niinkuin en itsekään ollut ensimmäisten opiskeluvuosien aikana 90-luvun alussa.)
Hei Kaisa!
Kiitos kysymykseni huomioimisesta. Tämä henkilö, jonka liikkeitä yritän seurata, on kyllä kotiseurakunnassaan muuttaneiden kirjassa merkitty muuttaneeksi Kuopioon 1906 ja palanneeksi sieltä takaisin1908 merkinnällä meijerikoulun oppilas. Kyllä kai hänen on täytynyt siellä Kuopiossa kirjoissa olla. Missä lie sitten kortteerannut. Ei 1950-luvullakaan opiskelijan tarvinnut enää kirjojaan muuttaa - omakohtainen kokemus.
Terv. Erkki Leppäkoski
ejleppis
Oppilailla oli luultavasti asuntola meijerin yhteydessä. Siellä oli joka toinen vuosi poikia ja joka toinen vuosi tyttöjä. En pysty enää varmistamaan asiaa, koska koulun suorittanut anoppini on jo kuollut. Tuomiokirkkoseurakunnan kirjoista heidät varmaankin löytää.
Koulujen oppilaaksiotosta ja valmistuneista on usein paikallisissa sanomalehdissä uutisia nimiluetteloiden kera. Historiallinen sanomalehtikirjasto (http://digi.lib.helsinki.fi/sanomalehti/) Savon Sanomat on varmaankin paras aloituspaikka.
Suomen sukututkimusseuran kirjastosta (http://www.genealogia.fi/kirjasto/hakus.htm) löytyy hakusanalla meijerikoulu teos, josta ehkä löytyy lisätietoa.
Arno
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2024, vBulletin Solutions Inc.