PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Tiedustelu sukututkijoiden kokemuksista asioimisesta kirkkoherranvirastojen kanssa


P. T. Kuusiluoma
11.06.14, 12:29
Suomen Sukututkimusseuran juridinen toimikunta kerää sukututkijoiden kokemuksia asioimisesta kirkkoherranvirastojen ja keskurekistereiden kanssa.

Juridinen toimikunta pyytää sukututkijoita kertomaan niin hyvistä kuin huonoistakin kokemuksistaan liittyen tietojenluovutuspyyntöjen käsittelyyn, ts. sukututkimusta varten tilattujen selvitysten toimittamiseen.

Erityisesti seuraavista seikoista toivotaan tietoa:

- Saitko juuri ne tiedot, jotka pyysit tilauksessasi? Jäikö jotakin tietoa saamatta?

- Olivatko saamasi tiedot virheettömiä?

- Kauanko tilaamasi selvityksen toimittaminen kesti?

- Kieltäydyttiinkö sinulle toimittamasta jotakin tietoa? Miten kielteistä päätöstä perusteltiin?

- Onko sinulla nyt kirkkoherranvirastossa tai keskusrekisterissä selvityspyyntö, jota olet odottanut yli kolme kuukautta? Milloin lähetit tilauksen?

- Ovatko tänä vuonna saamiesi todistusten hinnat olleet mielestäsi kohtuullisia?

Tiedot pyydetään lähettämään sähköpostitse juridisen toimikunnan sihteerille osoitteella pt.kuusiluoma*genealogia. Juridinen toimikunta ei käsittele missään vaiheessa vastaajien nimiä. Vastausaikaa on vuoden 2014 loppuun asti.

Tiedustelun tarkoituksena on tuottaa selvitys kirkkoherranvirastojen ja keskusrekistereiden sukututkijoille tarjoaman tietopalvelun nykytilasta. Juridinen toimikunta käyttää sitä sukututkijoiden edunvalvonnassa. Tiedustelun tuloksista tiedotetaan selvityksen valmistuttua.