PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Historiallinen sanomalehtikirjasto on uudistunut


kkylakos
14.05.14, 09:48
Eilen julkistettiin uusi versio Kansalliskirjaston digitoitujen materiaalisen portaalista (http://digi.lib.helsinki.fi/), jonka tutuin osa lienee sukututkijoille Historiallinen sanomalehtikirjasto. Mukana on uusia ominaisuuksia, joista on toivottavasti iloa meille kaikille.

Kansalliskirjaston oman tiedotuksen mukaan (http://www.kansalliskirjasto.fi/yleistieto/uutiset/1399975074798.html)
Digitalkoissa kuka tahansa voi merkitä maalaamalla aineistoihin leikkeitä ja kerätä niistä itselleen oman leikekirjan. Leikkeet voivat olla artikkeleita, uutisia, kuvia, ilmoituksia, mainoksia tai vaikka runoja ja niihin voi lisätä henkilökohtaisia kommentteja ja tietoja. Muut käyttäjät voivat hyödyntää kertynyttä tietoa aineistoja etsiessään. Merkitsemällä ja rikastamalla lehtileikkeitä käyttäjät tukevat Kansalliskirjaston digitointia ja parantavat samalla aineiston käytettävyyttä parantamalla sen hakuominaisuuksia. Sanoma- ja aikakauslehdistä sekä pienpainatteista kerättyjä leikkeitä voi myös jakaa sosiaalisessa mediassa – tekijänoikeuksien rajoissa.

Ahti2
14.05.14, 23:06
Innostuin tästä aluksi ja ajattelin alkaa merkkailemaan tiettyjä aihealueita koskevia artikkeleita ihan urakalla.

Sitten selvisi, että olisin voinut kirjautua Facebook-tunnuksillani, jos haluaisin antaa palveluntarjoajalle luvan penkoa esim. kaveriluetteloani. Tai olisin voinut kirjautua Google-tunnuksellani, jos olisin halunnut antaa palveluntarjoajalle pääsyn tilini perustietoihin. Twitter-tunnuksillani olisin voinut kirjautua jos taas olisin halunnut palveluntarjoajan tietävän, keitä seuraan ja mitä twiittaan.

Ja mikä on Digiweb? Jäi minulta kirjautuminen väliin...

Nedergard
16.05.14, 07:18
Mistä löysit tuon? Käyttöehtojen mukaan "Tunnistautumistietoja käytetään vain käyttöoikeuksien hallintaan esim. asiakaspalvelutilanteessa teknisten ongelmien selvittämisessä, palvelun kehittämisessä ja tilastoinnissa tai väärinkäytöksien havaitsemisessa tai selvittämisessä." ...

Ahti2
16.05.14, 08:36
Kun menee kirjautumiseen, niin eteen tulee sovelluksen lupapyyntö joka on sisällöltään yllä kuvatun kaltainen palvelusta riippuen. En usko enkä väitä, että Kansalliskirjasto olisi kiinnostunut FB-kavereistani mutta mielestäni tuollaiset pyynnöt pitäisi jotenkin perustella eikä vain esittää niitä tuosta vain. Johonkin ne tiedot kuitenkin menevät.

Mielestäni on periaatteellisesti ongelmallista, että talkoisiin osallistuminen edellyttää henkilökohtaisten tietojen luovuttamista. Toivoisinkin, että palvelun seuraavassa versiossa asiaa olisi mietitty tarkemmin, sillä olisi kyllä mukavaa olla siinä mukana. Täytyy laittaa tästä suoraan palveluun palautetta, jotta asia menisi eteenpäin.

Ahti2
16.05.14, 08:39
Mielestäni on periaatteellisesti ongelmallista, että talkoisiin osallistuminen edellyttää henkilökohtaisten tietojen luovuttamista.

Niin ja tarkennuksena vielä, etten vastusta tunnistautumista sinänsä vaikka vahvanakin, jotta väärinkäytöksiä suitsitaan. Mutta ne oheistiedot esim. omista Twitter-seuratuista! Se rassaa.