PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kivijärven varhaiset Kinnuset?


eruppa
06.05.14, 18:02
Hyvät Kinnusten tuntijat!

Kyselyni koskee esi-isääni Kivijärven Salamajärven Tialan isäntää Matti Pekanpoika Kinnusta, synt. noin 1680, kuoli 14.11.1758 Kivijärvi, Tiala. Puoliso oli Kaisa. Matti Pekanpoika Kinnusen isä oli todennäköisesti Pekka Antinpoika Kinnunen, joka näkyy Tialassa yhtiömiehenä 1727.

Kävin SAY:n avulla läpi Kivijärven Kinnusia, joita on tosi iso joukko, mutta tuota Pekka Antinpoika Kinnusta en onnistunut löytämään. Vuonna 1684 Kinnulassa näkyy Antti Pertunpoika Kinnunen perheineen, mutta Pekka-nimistä poikaa em. talollisella ei näy.

Tunteeko joku noita Kivijärven Kinnusia pystyäkseen kertomaan jotakin Matti Pekanpoika Kinnusen sukutaustasta?

Kyselee Erkki Porista

eruppa
07.05.14, 09:07
Vielä lisäys kyselyyni. Olen käynyt läpi myös Hämeen jalkaväkirykmentin Rautalammin komppanian pääkatselmusrullat 1700-luvun alusta. Sukututkijan onneksi nuo ruotsalaisperäiset sotilasnimet eivät vielä tuohon aikaan komppanian alueella olleet käytössä, vaan sotilailla oli omat, savolaisperäiset sukunimet. Tuota Pekka Antinpoika Kinnusta ei sotilaskatselmusrullista löydy, eli hänen puuttumisensa henkikirjoista ei johdu ruotusotamiehenä olemisesta.

Erkki Porista