PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Ackerman


_eOw_
29.04.14, 13:14
Nykyisenä nimenä Ackerman on noin kymmenellä. Rajojen takana nimi on yleisempi. Haeskelen 1600-luvun loppupuolen Ackermaneja. Maria (Karjalohja), Cristina (Mustio), Karin (Perniö), Ingeborg (Tenala) ja Helena (Åbo) Simontyttäret ovat Karjalohjan Ilmoniemen Pukkilasta, mutta mitä oli sitä ennen (ja jälkeenkin) eli vanhemmat ja mahdolliset veljekset ilahduttaisivat?

We[u]rlander sukunimen historiaa ja taustaa edelleen tutkailen - Em tyttäristä Karin oli Thomas Thomasson Werlanderin vaimo. Näyttää siltä, että vaikka yhteyksiä/kontakteja on paljon, niin nimen, ei välttämättä suvun?, periytymislinja, jonka uskon löytyvän Perniöstä Pusulaan, Lohjalle, Helsinkiin (Lauttasaari) ja Karjalohjalle, on hakusessa.
Suluissa tyttöjen "aikuisasuinpaikat".

Hela
29.04.14, 15:47
Länsi-Uudenmaan ja itäisen Varsinais-Suomen Ackermanit kuuluivat pappissukuun Agricola, esim. luutnatti Simon Ackerman oli Uskelan kirkkoherran Christian Agricolan poika ja seuraavan samannimisen kirkkoherran veli. Tästä on useita todisteita Halikonja Uskelan käräjiltä 1660-luvulta.

Pappien pojat jättivät yleensä latinalaisperäisen ius-päätteen pois nimestään siirtyessään sotilassäätyyn tai muille ei-papillisille urille (Wanochius-Wanoch, Flachsenius-Flachsén jne.) Kun Agricola-nimeä ei käynyt muuttaminen tällä tavoin, otettiin aivan uusi nimi, jolla oli sama merkitys.

H.I.

_eOw_
30.04.14, 06:43
Kiitos.
Halikko - Uskela alue sopii kuvaan(i). Joskin vain Katariina, Thomas Thomassons hustru, ja erityisesti pariskunnan lapset kiinnostavat.