PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Tiluksien seurantaan ohjelma?


rikorven
05.05.08, 06:25
Sukututkimus on edennyt ja on alkanut suvun lisäksi kiinnostaa myös suvun asuttamien talojen vaiheet. Onkohan kukaan törmännyt sellaiseen sukututkimusohjelman kaltaiseen ohjelmaan, jolla voisi tehdä talohistoriikkejä asukkaineen, jakoineen sun muine tapahtumineen ja niihin liittyvine henkilöineen? Tietystihän tätä voi tehdä vaikka tekstinkäsittelyllä, mutta tiluksien ''sukupuista'' tulee lähes yhtä monimutkaisia kuin niiden asukkaiden sukupuista.

Tämä lienee hieman tämän osaston aiheen vieressä, mutta en löytänyt parempaakaan osastoa tähän hätään.

Heikki Koskela
05.05.08, 10:36
Yksi mahdollinen vaihtoehto on Sukujutut-ohjelma. En ole tarvinnut ko. Talo-ohjelmaa siitä, mutta kannattaa varmaan tutustua Demon avulla sen toimivuuteen.

Veikko Leskelä
13.05.08, 11:37
Eipä taida olla kovin kattavia historiatietoja, ellei joku ole tehnyt tutkimusta, mutta silloinkin voi olla kyse suppeista alueista.

Maanmittauslaitoksen sivuilta löytyy kyllä uusiakin ohjelmistoja ja sopimushinnastoja, mutta saattavat olla liian lähellä nykyaikaa. Laitos on parantanut palveluvalikoimiaan. Kyllä laitoksen sivuilta pääsee tutkimaan eri mahdollisuuksia.

Monessa tapauksessa tiluksien seuranta vaatinee hikistä arkistotyötä, kun ennenvanhaisissa kiinteistörekistereissä ja vielä nykyäänkin on ollut puutteita ja suoranaisia virheitä.

VL

Veikko Leskelä
13.05.08, 22:34
Toisaalta varmaan monelle voi olla tuttu Suomen Maatalousmuseon Sarkan palvelut:

http://sukutilat.sarka.fi/

Sinne on digitoitu sukutilojen tietoja muutamilta vuosikymmeniltä, mutta aukkoja tietysti on.

Kirjasarjan tallennustilanne on tällä hetkellä lähes 27 000 maatilaa.