PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sotalapsena kreivin linnassa


Martta Niilontytär
24.04.14, 18:29
Kyselisin tältä palstalta, kerääkö joku vielä sotalapsi kokemuksia?
Tuttavani, 84v, on viimeisen vuoden aikana kirjoittanut kymmenkunta liuskaa omista sotalapsivuosistaan Ruotsissa kuninkaan kamariherran kreivi Hamiltonin luota Bon linnasta.
Hän oli linnassa kahteen otteeseen ja vietti murrosiässä vielä yhden kesän linnassa. Hän piti siihen aikaan jo päiväkirjaa, joten osa muistoista on tallennettu niihin ja säilyneisiin kirjeisiin.

:) Eliina

kkylakos
25.04.14, 11:16
Hienoa, jos muistelma ja muutakin aineistoa saadaan johonkin arkistoon kopio. Siirtolaisuusinstituutin arkistossa näyttää olevan jotain vastaavaa, eli heidän arkistonhoitajaltaan voisi ainakin kysyä.

Juha
25.04.14, 11:50
Uskoisin, että myös http://www.finlit.fi/arkistot/keruut.htm voisi olla jossain määrin kiinnostunut

Ritva Winter
26.04.14, 23:54
Riksförbundet Finska Krigsbarn (i Sverige) är intresserade av att skriva en artikel om detta i sin medlemstidning.
Kontakta chefredaktören Kai Rosnell direkt, det går bra att skriva på finska.
kai.rosnell(at)gmail.com

mmatikainen
27.04.14, 08:58
Kuulin, että Sotalapsiyhdistysten keskusliitto ja Sotalapsi-lehti on kiinnostunut. Yhteystieto: Markku.Laaksonen*kolumbus.fi

Martta Niilontytär
29.04.14, 17:37
Suuret kiitokset vastaajille. Ohjaan häntä eteenpäin tämän asian kanssa. Olen itse lukenut ne, ja nauttinut kaikesta kuvauksesta ja mm. kuninkaan tapaamisesta, tervehdyksistä, pöytätavoista, mutta myös vaikeudesta asettua kaikkien kokemusten jälkeen sotalesken lapseksi.

Eliina