PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Hjorth Werland Perniö


_eOw_
24.04.14, 18:28
Tarkkasilmäisille..
Espoon Rödskog Nurmijärven Lepsämä ja Perniö 1600-1700-luvulla? Asiakirjoja on säilynyt valikoidusti. Siispä "assosioiden" erilaisa yhteyksiä: nimiä, isännimiä, paikkoja vaimon/miehen asuintietoja/vihkitietoja jne, mahdollisia siskoja/veljiä, kummeja ja ammatteja(kin) sekä nimien periytymistä (isä Mats Jakobs - poika Jakob Mats - pojanpoika Mats Jakobs...) ja uskoen jonkinasteiseen todennäköisyyteen ja korrelaatioihin olen päätynyt kaivamaan Perniön (Werlander, Värrä ... ) ja saman pitäjän Hjorth sukujen mahdollisia yhteyksiä (ei niinkään sukulaisuutta). Samat suvut/nimet esiintyvät myöhemmin (1730+) Nurmijärvellä.
Oma täysin skandinavinen geeniperimäni (etsin Hjorth-yhteyksiä) ei poissulje mahdollisia yhteyksiä (todistaminen on toinen juttu ;-).

Tarkkasilmäisille siis: Olisiko Pernion suunnassa havaittu Michel Erikinpoikaa (s 1732-4), joka myöhemmin käytti nimeä Hjorth ja tai isäksi sopivaa Erik (Hjortia). Erik Thomasson ja Thure Hjorth (http://www.kolumbus.fi/carita.hjorth/Hjorth-suku.htm)Perniöstä tunsivat toisensa, mutta olivatko jopa läheisempiä?