PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kaksi kuvaa 1930-luvun lopulta / 1940-luvun alusta


interlorn
20.04.14, 18:49
Pyytäisin tunnistusapua seuraaviin kuviin, jotka lienevät samaa sarjaa. Samaan sarjaan kuuluminen on tosin vain oletus. Kuvat lienevät Helsingistä, mutta täyttä varmuutta tälle ei ole.

Kuva 1 (https://picasaweb.google.com/lh/photo/cvmaLJFfCEyLDzfOR4TsEIlPb-2oE2tPhn5q8PXuofw?feat=directlink): olen aiemmin arvellut, että taustalla näkyvä rakennus voisi olla Tamminiemi ja kuva otettu Pukkisaaresta, mutta ainakin rakennuksen nykyinen ikkunajako on aivan erilainen.

Kuva 2 (https://picasaweb.google.com/lh/photo/q9gc4OsqlEJOdtd-Ec-5OIlPb-2oE2tPhn5q8PXuofw?feat=directlink): kuvan taustalla olevan rakennuksen on arveltu olevan Ravintola Mississippi, joka on sijainnut Humallahden kallioiden päällä, lähellä pronssikauden aikaista hautapaikkaa.

Tunnistaisiko joku sijainnit varmuudella tai olisiko kenelläkään hyviä arvauksia?

Kiitos paljon kommenteista jo etukäteen!

Juhana

Riitta Autere
20.04.14, 21:18
Hei!

Mississipistä löytyy 1930-luvun kuva Museoviraston kuvakokoelmista: https://www.kuvakokoelmat.fi/pictures/view/HK19830122_404

Ei samasta suunnasta, mutta jotain samankaltaista rakennuksissa on.

Parhain terveisin,
Riitta

interlorn
21.04.14, 18:53
Mississipistä löytyy 1930-luvun kuva Museoviraston kuvakokoelmista: https://www.kuvakokoelmat.fi/pictures/view/HK19830122_404


Kiitos Riitta, tähän mennessä ainoa näkemäni kuva on ollut Albumit auki -hakupalvelussa ja sekin kaukaa otettu ja kovin pieni.

Itse asiassa linkittämäsi kuva on otettu samalta puolelta rakennusta kuin Kuva 2, joka on otettu linkittämästäsi kuvasta katsoen reilusti vasemmalle. Samat ikkunat, sama ovi ja sama terassin ristikkoaita erottuvat Kuvasta 2. Sanoisin, että kyseessä on varmuudella Ravintola Mississippi.

Vaan mikä rakennus mahtaa olla Kuvassa 1..? Tutkailin kuvaa vielä tarkemmin ja olen näkevinäni jonkin aitamaisen rakennelman lähtevän kuvan vasemmasta reunasta ja päättyvän ennen taustalla näkyvää rakennusta. Voisikohan taustalla olla Pieni Kuusisaari ja aitamainen rakennelma sinne Kuusisaaresta johtanut silta. Kuva olisi siis otettu nykyisen Sigurd Steniuksen puiston eteläkärjestä, nykyisen Pikkuniementien ja Kuusisaarentien risteyksen tietämistä. En löytänyt mistään verrokkikuvaa tätä ajatusta tukemaan.

Juhana

Riitta Autere
28.04.14, 21:43
Ensimmäisen kuvan taustalla uumoilen olevan Willebrandtin huvilan Pukkisaaressa. Tamminiemeksi talo on liian pieni ja "väärin" suhteessa maastoinmuotoihin. En vain heti löydä avoimista verkkolähteistä sopivaa verrokkikuvaa.

Vrt.www.albumit.lasipalatsi.fi/search/photo.html?photo_id=12302&restype=thumbs&formtype=52

Terveisin,
Riitta

interlorn
28.04.14, 22:39
Ensimmäisen kuvan taustalla uumoilen olevan Willebrandtin huvilan Pukkisaaressa.

Kiitos Riitta! Tämäkään ei ole aivan samasta kulmasta, mutta samalta puolelta kuitenkin: http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/34478461.jpg

Katon muoto ja ikkunat passaavat hyvin. Sanoisin, että mystery solved. Kiitos taas kovasti avusta!

Juhana