PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Muhoksen Tiilikat - Tilikov Viena?


Sari H
19.04.14, 20:18
Hei

Vienan Tilikovit eivät ole ainakin isälinjaisesti kahden YDNA testin perusteella samaa sukua Savon Tiilikaisten kanssa... Toki testejä on vain yksi molemmista joten arvailujen varaan jää vielä paljon - toivon mukaan ajan kanssa saamme lisäinfoa..

Kolusin noita Holapan suvun juttuja Muhokselta ja törmäsin tällaiseen käräjäkirja mainintaan - etsiskelen siitä lisätietoja näistä Tiilikoista täällä P.Pohjamaalla - onkos kukaan tutkinna enempää?

Pvm 14.1.1656: Mats Tiilikka vastaan Juntti Holappa, kun hän on vieraana (vilfrämmande) tullut omistamaan hänen isänsä tilaa, minkä tilan hänen isänsä veli, sitten kun Tiilikan vanhemmat kuolivat ja hän oli alaikäinen, 350 tlr:lla mainitulle Holapalle myynyt, pyytäen saada sukulunastaa tilan. Ja koska oikeus lautamiesten yksimielisellä päätöksellä xxxx 4. cap. maakaari http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=3709640