Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Seinäjoella 1918 teloitetut
Tuossa männäviikolla julkaistiin kirja joka käsitteli lasten kohtaloa 1918 tapahtumissa. Jutuissa oli kerrottu tapauksesta jossa Seinäjoella olisi teloitettu 14 vuotias poika. Seinäjoen historiaa oman suvun kautta selvittäneenä tietysti tsekkasin, että kuka tämä teloitettu olisi ollut, niin en löytänyt, että Seinäjoen teloitetuissa olisi ollut ketään alle 18 vuotiasta.
Eli, onko tarinan kertojalla mennyt paikkakunta sekaisin, vai onko mielikuvitus laukannut? Olisiko kirjan tekijän pitänyt tarkastaa faktat, kun käsittääkseni kyseessä ei kuitenkaan ole fiktiivinen romaani? Vai onko itseltäni jäänyt joku kivi kääntämättä?
Pari kysymystä ketjun aloittajalle: entä jos olisit ollut Seinäjoen pappi, niin olisitko kirjannut vastaavien tapausten kuolemansyyt kuolleiden luetteloon? Olisitko merkinnyt mistä rikoksesta kuolemansyy oli langetettu ja täytäntöönpantu ? Olisitko vaatinut ja liittänyt kenttäoikeuden (vaikka laittomankin) kirjallisen päätöksen siitä, että ihmisiä tapattiin kuin kärpäsiä?
Edelleen jos olisit joutunut tuollaisen teloitusryhmän komentajaksi, niin olisitko kiikuttanut papille ilmoitukset kuolleista?
Ajattelen kyllä asiaa siltä kantilta, että eri tahot ovat pitäneet huolta siitä, että teloitetut on aikalailla tiedossa, ja kirjattu sotasurmat tietokantaan, ennemmin tai myöhemmin.
Ajattelen kyllä asiaa siltä kantilta, että eri tahot ovat pitäneet huolta siitä, että teloitetut on aikalailla tiedossa, ja kirjattu sotasurmat tietokantaan, ennemmin tai myöhemmin.
Ota huomioon, että sotasurmahausta (http://vesta.narc.fi/cgi-bin/db2www/sotasurmahaku/input) osalta puuttuu kuolinpaikka, joten Seinäjoella teloitettu/mestattu voi olla ulkopaikkakuntalainen.
Jep,
Näyttää juuri siltä, ettei Seinäjoella teloitettu kuin ulkopaikkakuntalaisia.
Ajattelen kyllä asiaa siltä kantilta, että eri tahot ovat pitäneet huolta siitä, että teloitetut on aikalailla tiedossa, ja kirjattu sotasurmat tietokantaan, ennemmin tai myöhemmin.
On ainakin yksi taho, joka edelleen pitää huolta, että näistä tutkimatta teloitettujen tappamisista ei saataisi totuutta esille.
Nätä tiedon salaajiako sinä tässä edustat?
sukutut642
20.03.14, 17:28
Ainakin pari soinilaista teloitettiin Seinäjoella, muistaakseni syytettiin tuhopoltosta. http://vesta.narc.fi/cgi-bin/db2www/sotasurmahaku/input?hakuid=25791 ja http://vesta.narc.fi/cgi-bin/db2www/sotasurmahaku/input?hakuid=25793
*Erkki. Minulla ei ole minkäänlaista tunnesidettä Kansalaissotaan tai sen osapuoliin. Omat esi-isät ovat olleet Amerikassa tuolloin. Täällä olleet sukulaiset ovat kuuluneet siihen suureen joukkoon, jotka ovat jättäneet osallistumatta ko. kekkereihin puolin eikä toisin. Muutama sukulainen on tuolta ajalta hukassa, ja koska on mahdollista, että mukaan on mahtunut "mustia lampaita", olen selvitellyt sitäkin mahdollisuutta, että ovat joutuneet tuon historian ikävän jakson uhreiksi. Kaiken kaikkiaan sotajuttuihin kannattaa suhtautua kriittisesti, ja mieluummin pysyä dokumentoidussa faktassa, koska sodan eri osapuolilla on myös propagandakoneistot, joiden tehtävänä on keksiä ja levittää erilaisia tarinoita. (Vrt. Lappeenrannan salainen kenttäoikeus", mikä sekin alkaa vähitellen paljastua myytiksi.)
Tunteiden sotkeminen asioihin vie usein harhateille, ja syntyy väärinymmärryksiä. Faktat täytyy ottaa faktoina. En usko, että enää vuonna 2014 on kenelläkään tarvetta salailla mitään. Enemmänkin nykypolvilla on halu selvittää, mitä todella tapahtui, kuin että kirjoitettaisiin historiaa jommankumman osapuolen mielen mukaiseksi, kuten näyttää "Suomettumisen aikoina" paljon tehdyn.
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.